Дофамін. Бізнес рухають емоції!

10 лютого 2021, 16:44
Власник сторінки
Нейрокоуч, засновник компанії Medical Business Expert
0
23

Часто ми бачимо красиву картинку успішної жінки, на яку хочеться звертати увагу, брати приклад, прислуховуватися.

Бізнес-леді – мода чи статус? Можливо, вибір. Інколи обставини.

Що спонукає жінок до успіху або рухає до своєї цілі?

Так, ви можете знайти безліч причин, але до цілі рухає нейромедіатор дофамін і дає нам заряд енергії. Як тільки він активований, жінка іде до своєї мети та не боїться помилятися. Важливо рухатися у своїх цілях з дофаміном, бо саме цей нейромедіатор допомагає стати успішним. За такими людьми спостерігають і на них рівняються.


Що таке дофамін?

Дофамін – нейромедіатор, який може активізуватися в мозку і давати результат та вести вас у ваших діях.

Приклади в практиці.

Жінка ставить за мету створити ідеальне пружне тіло. Записує цю ціль у щоденник. Тепер потрібно системно та постійно виконувати певну дію. А саме: ранкова зарядка 15 хвилин. Після якої неодмінно потрібно подякувати собі або похвалити. Якщо виконувати таке коло дії на протязі від 21 до 45 днів, то в головному мозку формується нейрозв'язок підсилений дофаміном. Тоді вже автоматично щоранку у неї буде активований цей гормон і досягати мети стане приємною звичкою.

Бізнес-леді шукає інформацію для себе: як правильно побудувати компанію. Або прагне особистого розвитку та хоче вибрати найефективніші практики. Для того, щоб не загуби цікавість та натхнення потрібно не тільки визначити мету, а й запланувати системну дію. В такому випадку – це щоденно читати по 30 хвилин корисні книжки, статті та дякувати собі за це. Тоді мозок буде запрограмований на виділення дофаміну від процесу і вона отримуватиме неабияке задоволення від читання.

Висновок:

- ми починаємо діяти тільки через емоції,

- емоції підсилюються гормоном щастя дофаміном,

- зміни відбуваються через почуття,

- але почуття не запускаються розумом,

- завдяки розуму ми аналізуємо і робимо висновки, після чого бездіємо.

Як народжується бізнес.

Формула успішної жінки дуже проста: вона щось захотіла і це відчуття в неї формується на сильних емоціях. Наприклад, спогади дитинства, коли займалася малюванням і батьки виставляли її картини в домі, пишалися своєю дочкою. Цей нейрозв'язок сидить глибоко в підсвідомості, а ще він підсилений гормоном серотоніном — оточення хвалили, окситоцином — дома нею пишалися. Тож дівчинка продовжувала малювати нові картини під дією дофаміну.

А тепер уявіть з якими емоціями вона, ставши дорослою, починає свою власну справу: школу мистецтв. І, найголовніше її не збити аналізом: скільки є шкіл, висновками про економічну ситуацію. Розум не може їй завадити тому що її дії та зміни рухають емоції.

Тож рухаємося до мети з дофаміном!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: бізнес,жінка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.