Команда допоможе пережити кризу

02 лютого 2021, 09:57
Власник сторінки
Нейрокоуч, засновник компанії Medical Business Expert
0
58
Команда допоможе пережити кризу
Микола Аксенюк, нейрокоуч

Минулий рік несподівано дивував на події, які випробували бізнес на міцність. Проте достатньо зрозуміти, що насамперед все в наших руках, які ні в якому разі важливо не опускати.

Пандемія впливає на мислення підприємців, бо викликає страх, з яким не кожен зміг впоратися. Тож у стані невизначеності та хаотичних дій звільнено доволі таки багато працівників. Проте, зверну увагу, що найуспішнішим бізнесам допомогла пережити непростий 2020 рік сама команда. Ми розкидаємося і легко нехтуємо найважливішим ресурсом – людьми, забуваючи про те, що їх енергія та відданість допомагає кораблю не тонути. А ми беремо весла і гребемо в морі на хвилях.

Ринок праці збільшуватиметься поки власники не розберуться в собі й у своєму бізнесі. А якщо не виходить, то можливо взяти фахівця, а найкраще зі своєї компанії та дати можливість іншим мозкам покращити компанію і команду. Саме нейрокоучинг вирішує ряд питань, які допомагають знайти найкращі інструменти та прийняти розумні рішення для покращення командної роботи та виходу з кризи. Якщо не почати берегти та цінити працівників, то згодом не буде кому брати послуги та купляти товар, бо всі взаємопоєднані між собою.

Чому виникає страх у підприємців під час локдауну та й взагалі будь-який раптових змін, коли нема стабільного бачення майбутнього? Тому що більшість веде бізнес навмання, абсолютно безграмотно та не намагається здобувати необхідні знання та придбати нові навички та бачення. Сучасний світ дуже моторний та вже є досить зручних пропозицій, які значно полегшують роботу власникам бізнесу. Якщо в компанії нема дружньої команди, неналагоджені фінанси та інші процеси, то, дійсно, під час подібної ситуації на кшталт локдауну, перш за все роботодавець почне звільняти людей, щоб зекономити кошти.

Я впевнений, що прийдешній 2021 буде рік результативний та сприятиме розвитку. Бо багато що залежить від нас, а саме від наших дій, цілей. Якщо ми маємо прописані реалістичні цілі, то матимемо що робити й знатимемо як робити. Важливо в цей час проходити всі поставлені задачі спільно з командою або людьми які довіряють вам…ключове слово вам.

Немає поганого року чи найкращого. Є ріст над собою. Якщо ви розвивайтеся, то значить для вас це найблагополучний рік. В якому досягнете або наблизитеся до своєї цілі. Так, буде багато випробовувань, перешкод, неочікувань. Але рішення особисто вами будь-яких задач незалежно від складності викликає гормон щастя дофамін. Тож не забувайте себе хвалити, і далі любі складності будуть тільки приносити задоволення. Взагалі любий наступний рік залежить тільки від вас, і людей які довіряють вам.

Цінуйте команду та людей, з якими працюєте. В Україні ситуація з захищеністю працівників дуже неприємна. Консультуючи в багатьох компаніях я побачив одну картинку: власники хочуть збагатіти та розвиватися коштом працівників. А інколи приходять до абсурдних рішень. Створюють договори, які порушують трудовий кодекс, користуючись тим, що працівники необізнані.

В нас немає інформації достатньо для найманих працівників. І тим ми відрізняємося від розвинутих країн і дуже відстаємо в цьому напрямку. Закон не повною мірою захищає працівників, бо був би захист власники шукали б компроміс: як співпрацювати з командою та вмотивовувати їх. Нам потрібно жити за правилами і законом, а не шукати як їх обійти.

Зверну увагу, що бути законослухняними, не шукати як обійти закон, а вивчати свій бізнес, ринок, створювати відносини в середині компанії. Отримувати підтримку від працівників, бо без злагодженості та довіри неможливо триматися на плаву. Проте: яка довіра може бути, якщо обходити податкову, закони, обмежувати працівників в їх правах, вбивати на корні ідеї та ініціативи.

Вважаю вкрай важливо відповідним органам інформувати найнятих працівників та надавати більше інформації щодо захисту та прав. Допрацювати трудовий кодекс та контролювати його виконання з обох боків. Щодо профспілкових спілок, підходити вибірково, бо вони не мають вплив на приватний бізнес, хоча й повинні ставати на сторону найнятих працівників. Розв'язати проблемні питання взаємовідносин працівника та підприємця – борг держави. Але ж не скидаємо з ваг і особисту відповідальність та свідомість власника бізнесу. Рано чи пізно кожен прийде до висновку, що саме від найманих людей залежить успіх, продуктивність, прибуток цілої компанії. Тож краще це зрозуміти зараз та вжити необхідних заходів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: пандемия,бізнес
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.