Київ очима інвестора

07 грудня 2020, 13:54
Власник сторінки
Президент некоммерческой Ассоциации предприятий-строителей "Интергал-Буд"
0
47

Аеропорт в Борисполі, Південний міст, набережна, готель у центрі Києва. Ось звичний маршрут інвестора, який прилетів у Київ на переговори.

Ми можемо переконувати наших гостей, що в Україні надзвичайно перспективний агропромисловий комплекс, жваво розвивається IT, але інвестор, окрім раціональних аргументів, завжди ще трішки покладається й на свою інтуїцію. А вона, як правило, базується на емоційному сприйнятті. На чуттєвій оцінці того, що ти бачиш за вікном, поки автомобіль везе тебе в готель перед переговорами. 

Так, вам не почулось. Світом величезних грошей та інвестицій сьогодні правлять емоції. І тому акції Tesla б’ють все нові рекорди. А капіталізація компанії, що виробляє сотні тисяч електрокарів, перевищує сумарну вартість німецьких і американських автогігантів, що випускають десятки мільйонів автомобілів. Інвестори хочуть вірити в чудо, операційний прибуток сьогодні ніщо — світ поглинений вірою у великі ідеї та квантові стрибки, здатні розривати шаблони традиційних бізнес-моделей.  

Тому країни південно-східної Азії так прагнуть здивувати увесь світ хмарочосами, фантастичною за розмахом та красою виконання інфраструктурою. Проєкти такого масштабу та складності говорять без слів про ваш успіх, про мільярдні інвестиції, інженерний та науковий потенціал, амбіції країни. 

Чим Київ може закружити голову інвестору? Які емоції йому дарує архітектура нашої столиці? Чим ми готові дивувати? Де він, сучасний Київ?

Я понад двадцять років у будівельному бізнесі та завжди робив ставку на якісне масове житло. Я досяг успіху — ми виробляємо Toyota, але в моїй душі завжди жила мрія про Tesla. Я радий, що сьогодні моя мрія стає реальністю. Біля підніжжя древніх Печерських пагорбів зростає нова футуристична архітектура — комплекс преміумкласу Intergal City. Немає сумнівів, що він не залишить байдужими навіть досвідчених знавців архітектури! 

Це воістину символ нового Києва — футуристична естетика комплексу органічно вписана в ландшафт шедеврів київської старовини й мега споруд радянської епохи. Бізнес-центр, видові квартири та апартаменти, тераси з садами, ресторани, фітнес-центр — здалеку здається, що це велетенський круїзний лайнер, який невідомо як піднявся Дніпром і став на якір, щоб його пасажири могли помилуватися золотими куполами древньої Лаври.

Ми інвестували величезні кошти в проєкт та не прагнули до пошуку компромісів. Я завжди вважав, що Intergal City це візитівка не лише компанії «Інтергал-Буд», це візитівка нового Києва, столиці держави з амбіціями та потенціалом. 

Я не маю сумнівів у комерційному успіху проєкту. Пригнічує лиш те, що суспільству насаджується абсолютно дрімуче й святенницьке ставлення до нової архітектури. Нічого не змінювати – гасло популістів, яке панує над громадською думкою. Але це фальшивий рецепт. Столиця повинна сяяти, викликати захоплення, полонити. Як тільки ми це зрозуміємо — змінитися й ставлення інвесторів до нашої країни. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.