Забудовники: що втрачає і що отримує місто

11 вересня 2020, 16:37
Власник сторінки
Президент некоммерческой Ассоциации предприятий-строителей "Интергал-Буд"
0
29

У Києві розпочалась мерська передвиборча кампанія, і деякі політики знову розповідають киянам про корінь всіх проблем - забудовників!

У Києві розпочалась мерська передвиборча кампанія, і деякі політики знову розповідають киянам про корінь всіх проблем — забудовників! 

Нібито це ми ускладнюємо життя місту. Це наша провина, що багато машин, дефіцит дитячих садків та шкіл, проблеми з транспортом, занедбані парки.

Насправді часто забудовник єдиний, хто взагалі опікується розв’язанням проблем мікрорайону. Багато прикладів, коли ми за свої гроші відновлюємо інфраструктуру. Хоча і не повинні цього робити! Адже ми сплачуємо всі встановлені податки та внески. І саме на ці кошти місто має розвивати інфраструктуру. 

Найсвіжіший приклад — «Інтергал-Буд» розпочав роботи з реконструкції проблемного дощового колектора на столичній вулиці Кудряшова, поряд з комплексом CITY HUB. Роботи триватимуть близько 2-х місяців. Упевнений, після цього одна з центральних вулиць Києва, її жителі перестануть  потерпати після кожного дощу, коли на місці тротуарів і траси стоїть суцільна калюжа.  

Це — чергова наша так звана «безповоротна інвестиція», адже відремонтований за власні кошти колектор ми безкоштовно передаємо місту! 

Загалом за останні 5 років на подібні проєкти «Інтергал-Буд» витратив вже понад 370 мільйонів гривень. Мешканці Києва переважно бачать «наземну» частину наших інвестицій, наприклад, реконструйовані компанією парки «Перемога» та «Нивки». Але значну частину так званих «благодійних внесків» в інфраструктуру Києва ми, в прямому сенсі цього слова,  закопали у землю. Труби водо- та теплопостачання, каналізація, дощові колектори — ми вимушені їх ремонтувати або наново перекладати замість комунальних підприємств — постачальників послуг та власників інженерних мереж.  

У інших країнах постачальники води, тепла та електроенергії самі дбають про обслуговування, ремонт і модернізацію систем. Тому що вони заробляють на цьому гроші! Якщо ти бажаєш під’єднатись до мереж — до тебе прийде кілька постачальників і кожний буде пропонувати свої послуги. Ти ж для них новий, цікавий клієнт! 

В Україні все традиційно  перевернуте з ніг на голову. Наші постачальники – монополісти. Вони вже давно отримують плату за послуги як від підприємства, так і від населення за ринковими тарифами. Але питання модернізації інженерних мереж все одно перекладають на забудовника. Мовляв, хочете мати підключення — спочатку зробіть нашу роботу, відремонтуйте в районі ось це і це, адже без цього в вашому комплексі не буде ні води, ні каналізації, ні тепла… 

Це ж дикість! Чомусь компанія мобільного зв’язку не вимагає від вас самому побудувати вишку для того, щоб користуватись її послугами. Тому що всі її видатки «зашиті» у тарифі. А у комунальників все навпаки — видатки «зашиті» в тарифі, але ви все одно будуєте їм вишку, безкоштовно віддаєте, і  після довгих благань вони нарешті погоджуються вас під’єднати. 

Ось така ситуація. Ремонтуй і  реконструюй, інакше ризикуєш, що жителі твоїх будинків залишаться без води, тепла і світла. І ми ремонтуємо, і перекладаємо мережі іноді по всьому мікрорайону. Тому мікрорайони, де з’являються наші комплекси, як правило, має надійні системи водо- і теплопостачання, каналізації тощо.  Якби не ми — цього б ніхто не робив взагалі.

І після цього хтось має нахабство казати, що забудовники створюють проблеми? Насправді ми їх лише вирішуємо, хоча наша справа будувати житло… 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.