«ТОРПЕДА» ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

13 серпня 2020, 10:42
Власник сторінки
0
291
«ТОРПЕДА» ДЛЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Як намагаються зірвати оборонне замовлення

«В понеділок, 10 серпня ц.р. на територію виробничої бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс", що знаходиться в селі Засупоївка Яготинського району Київської області не пустили ЗАКОННИХ власників. При спробі зайти на територію підприємства власникам перешкоджали із застосуванням грубої фізичної сили особи в спортивних костюмах і масках. На місце події було викликано наряд поліції».

Таке повідомлення, на жаль, викликало зацікавленість у незначної кількості вітчизняних ЗМІ. І, даремно. Адже мова йде не про якийсь «господарський конфлікт», а про спроби нанести шкоду національній безпеці України та  зірвати важливе оборонне замовлення для Збройних Сил.

Отож, більш детально. Розповідає засновник Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «Техімпекс» Євген Ващілін, який є добре знаним в оборонній сфері нашої держави фахівцем.

«У 2003 році мною засновано Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробнича компанія «Техімпекс» (далі за текстом – ТОВ «НВК «Техімпекс»), діяльність якого спрямована на створення та модернізацію конкурентоспроможної продукції військово-промислового комплексу.

Всі ці роки я безпосередньо організовував та проводив дослідно-конструкторську роботу, забезпечував розробку та впровадження нових зразків озброєння і військової техніки у військових формуваннях нашої держави, а також просування цієї продукції міжнародних ринках.

Водночас в умовах складної політичної ситуації та тиску на бізнес із боку оточення тодішнього Президента України, у 2011 році відбулися зміни у складі учасників ТОВ «НВК «Техімпекс» (100 % статутного капіталу якого до того часу належали мені) – учасниками товариства стали також Кравченко Ю.М. та Терехов І.М. із часткою у статутному капіталі 25 % кожен.

Попри це, мені вдалося повністю зберегти потенціал компанії та її стабільне функціонування і подальший розвиток.

Більше того, черговим викликом і водночас поштовхом до розвитку компанії стала військова агресія з боку Російської Федерації та бойові дії на сході України. З того часу всі потужності та ресурси ТОВ «НВК «Техімпекс» спрямовані на забезпечення технікою і озброєнням Збройних Сил та інших військових формувань України.

Значний вклад ТОВ «НВК «Техімпекс» у протистояння іноземної агресії зумовив низку протиправних дій з боку правоохоронних органів Російської Федерації, спрямованих на дестабілізацію роботи компанії.

Так, у червні 2019 року мене було затримано в Республіці Польща на підставі ініційованого Російською Федерацією міжнародного розшуку за надуманими звинуваченнями. Водночас, користуючись моєю тимчасовою відсутністю, учасники ТОВ «НВК «Техімпекс» Кравченко Ю.М. та Терехов І.М. з використанням підроблених документів прийняли протиправні рішення про виведення мене зі складу учасників товариства та передали статутний капітал ТОВ «НВК «Техімпекс» у власність новоствореної юридичної особи зі статутним капіталом 10 тис. грн – ТОВ «НВК «Імперіум». За цим фактом здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12020100090002719 за ч. 4 ст. 384 КК України. Крім того, триває претензійно-позовна робота з метою повернення мене до складу учасників ТОВ «НВК «Техімпекс».

У подальшому, в умовах усунення мене від контролю за станом справ на підприємстві, безгосподарність і протиправні дії нових власників і керівництва ТОВ «НВК «Техімпекс» призвели до виведення з нього значних фінансових ресурсів, утворення заборгованості безпрецедентного обсягу перед Державним бюджетом України та контрагентами.

На цей час стосовно посадових осіб компанії розслідується низка кримінальних проваджень, у т.ч., у зв’язку з невиплатою заробітної плати працівникам (що вже спричинило звільнення з підприємства значної кількості фахівців зі значним досвідом роботи), ухиленням від сплати податків. На підприємстві періодично проводяться обшуки (у т.ч., Службою безпеки України) та інші слідчі дії.

На цей час вживаються заходи щодо стягнення з Товариства «НВК «Техімпекс» в судовому порядку заборгованості перед Міністерством оборони України та державними підприємствами оборонно-промислового-комплексу на суму понад 150 мільйонів гривень, мільйонних боргів – перед приватними підприємствами.

Поряд із цим ТОВ «НВК «Техімпекс» має значну непогашену заборгованість перед трьома банківськими установами за кредитними договорами.

Крім того, менеджментом підприємства не забезпечено можливість функціонування виробничих потужностей компанії та виконання договорів щодо розробки і ремонту військової техніки і озброєння. Так, виробнича діяльність ТОВ «НВК «Техімпекс» здійснювалася на території двох майнових комплексів, які перебували у користуванні Товариства на підставі договорів оренди.

Разом з тим, на цей час через численні порушення Товариством «НВК «Техімпекс» як орендарем умов договорів (у т.ч. щодо внесення орендної плати) та сплив строку дії цих договорів, майнові комплекси повернуто їх власникам, що унеможливлює подальшу належну господарську і виробничу діяльність ТОВ «НВК «Техімпекс».

Наведені факти безгосподарності та протиправних діянь призвели до кризового фінансово-економічного стану ТОВ «НВК «Техімпекс» та створили фактично невідворотні загрози зриву виконання зобов’язань компанії за наявними контрактами з державного оборонного замовлення та втрати державних коштів у разі укладення нових контрактів.

У тих, хто вже наніс та продовжує наносити шкоду оборонній сфері держави є такий собі Юрій Михайлович Кравченко. Після протиправних дій у 2017-у році (про них писалося вище – І. Б.), став власником автомобілів BMW 7-ї серії, Range Rover Vogue, трьох паркомісць та квартири у Києві площею майже 300 кв. м. та вартістю майже два мільйони доларів США, а власні дні народження святкує за кордоном України. Впевнений, що існує прямий зв'язок між раптовим збагаченням Кравченка та нанесенням шкоди українській «оборонці» на значно більші суми. Хто стоїть за цими діями? Однозначно люди, що готові здати Україну зовнішнім ворогам і це питання вже до органів СБУ.

І ще про одне. Заявлена Президентом України Володимиром Зеленським, відповідна робота міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова у боротьбі з так званими «тітушками» вже принесла свої плоди. Пам’ятаєте жорстку і адекватну відповідь правоохоронців у ситуації в Броварах? Національна поліція спрацювала щонайкраще.

Очікуємо відповідної реакції і на події 10-го серпня нинішнього року. Тим більше, на кону – сфера національної оборони. Нагадаємо, що саме цього дня на територію виробничої бази ТОВ "Науково-виробнича компанія "Техімпекс", що знаходиться в селі Засупоївка Яготинського району Київської області не пустили власників. При спробі зайти на територію підприємства власникам перешкоджали із застосуванням грубої фізичної сили особи в спортивних костюмах і масках. Люди, що перебрали на себе контроль над компанією, ведуть її до втрати спроможності виконувати зобов’язання, в тому числі і по виконанню контрактів в рамках Державного оборонного замовлення.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.