Ідеальний Законопроект про Ріелторську діяльність

03 серпня 2020, 12:04
Власник сторінки
0
24
Ідеальний Законопроект про Ріелторську діяльність
Все має бути легальним.

Ідеальний Законопроект "Про ріелторську діяльність"

Ідеальний Законопроект про Ріелторську діяльність
Вам цікаво як виглядає Зло, Корупція та Дніще Української політики - ознайомтесь із Законопреоктом № 3618 за авторством Дмитра Наталухи та групи інших депутатів. Ріелторська спільнота, спільнота Нотаріусів, пересічні Власники Обєктів Нерухомості, Покупці, Орендарі та інші учасники ринку нерухомості виступило категорично проти "3618".
Мною пропонується концепт Законопроекту (далі ЗП) "Про ріелторську діяльність", який я вважаю Ідеальним та який вже отримав схвальну реакцію учасників ринку нерухомості, Власників Обєктів нерухомості, Покупців та Орендарів.
Найголовніше із даного концепта ЗП "Про ріелторську діяльність":
1. Ріелтор - (від англ. realtor, вимова [riːəltɔːr]), юридична особа або приватний підприємець, що зареєстрований як "агенство нерухомості", який професійно та на постійній основі зайнятий наданням посередницьких або інформаційно-консультаційних послуг для заключення угод купівлі-продажу, оренди комерційної або житлової нерухомості, шляхом зведення сторін та отримання комісійної винагороди.
2. Основні напрями роботи Ріелтора: А. Робота від обєкту нерухомості Б. Робота від Клієнта, якому необхідно знайти Обєкт нерухомості з метою придбання або оренди. В. Інші консультації
3. Даний Законопроект виділяє 2 типи Ріелторів:
а. Ріелтор як співробітник Агентства нерухомості (далі АН), який працевлаштований офіційно в даній компанії.
б. Приватний ріелтор (далі ПР), який працює як Фізична особа-підприємець з відповідним КВЕДом 63.81 Агентства нерухомості
4. Просто та прозора процедура отримання Ліцензії:
А. Для РА - надати договір про стажування між РА та АН, яке тривало не менше 1 місяця та не більше 2х місяців, свої паспортні данні, офіційний трудовий договір між РА та АН. Після РА отримує безкоштовно ліцензію Ріелтора у вигляді особистої сторінки на сайті відповідного Міністерства.
Б. Для ПР - надати свої паспортні данні, данні ФОПа. ФОП має бути зареєстрований не менше 3х місяців, щоб мати можливість отримати ліцензію ПР. Після ПР отримає ліцензію Ріелтора у вигляді особистої сторінки на сайті відповідного Міністерства.
На офіційні сторінці відповідного Міністерства створюється сторінка на кожного Ріелтора. На цій сторінці вказується фото, дата реєстрації РА, ПР та АН, контактні данні, адреса офісу.
Данна процедура дозволить легалізувати десятки тисяч Фізичних осіб, які працюють нелегально в АН, з ринку зникнуть підставні фізичні особи, які представляються ріелторами, а насправді є знайомими Власників Обєктів нерухомості.
З моменту прийняття даного Законопроекту, АН, фізичні особи та Фізичні особи-підприємці матимуть 120 днів з метою оформлення всіх необхідних документів. Після завершення цих 120 днів, робота Ріелтора без ліцензії заборонена і штрафується в розмірі 30 000 грн, з яких 10 000 грн повертається сумлінному заявнику.
Важливо зазначити, що єдиний хто може зробити ринок ріелторських послуг (далі РРП) прозорим є Користувач даних послуг. У випадку, якщо Користувачі будуть організовано та системно вимагати Ліцензію Ріелтора перед початком співпраці, а по завершенню співпраці з РЛ договір про надання інформаційно-консультаційних послуг та сплата комісійної винагороди на розрахунковий рахунок Юридичної особи, саме тоді й РРП стане прозорим.

Просто. Прозоро. Привабливо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: законопроект,риелтор,риелторы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.