Легалізація ринку оренди житлової та нежитлової нерухомості

03 серпня 2020, 11:37
Власник сторінки
0
17
Легалізація ринку оренди житлової та нежитлової нерухомості
Баланс - це Орендодавеь, Орендар та Держава.

Простий та універсальний інструмент, який дозволить легалізувати на 80% ринок оренди житлової та нежитлової нерухомості.

Легалізація ринку оренди нерухомості. Картка Орендодавця.
Простий та універсальний інструмент, який дозволить легалізувати ринок оренди житлової та нежитлової нерухомості.
 Ринок оренди нежитлової нерухомості за моїми підрахунками на 60% є прозорим та легальним, але на 40% перебуває у тіні, а ринок оренди житлових приміщень на 90% перебуває в тіні.
 На сьогодні процедура сплати податків Фізичною особою виглядає так: після завершення календарного року Фізична особа має завітати в Податкову, заповнити декларацію, вказати суму, яку Фізособа отримала від здачі нерухомості в оренду, та вже після цього сплатити 18% + 1,5% = 19,5% від вказаної суми в бюджет.
Мною пропонується інструмент легалізації Ринку оренди нерухомості - "Картка Орендодавця". Це виглядатиме наступним чином:
Фізична особі відкриває Картку "Орендодавця нежитлового приміщення" або картку "Орендодавця житлового приміщення" в будь якому Банку України, а у випадку надходження на цей рахунок орендних платежів, Банком утримується та сплачується в Державний або місцеві бюджети податок в розмірі 7% та 4% відповідно, а Орендодавцю на рахунок поступає вже чиста сумма, при цьому Орендодавець звільнений від здачі звітів та уточнень в податкову інспекцію.
 Важливо зазначити, що Україна взамін пропонує даним Фізичним особам надання безкоштовного Державного адвоката для отримання консультацій та при необхідності супроводження судових суперечок та позачергове обслуговування в усіх державних інституціях та лікарнях, хоча це не обовязково.
Важливо додати, що Картка Орендодавця поширюється на розрахунки виключно між фізичними особами. У випадку співпраці між Фізичною та Юридичною особою, формат співпраці залишається незмінним - Юридична особа виступає податковим агентом та сплачує 19,5% податку.
Шановні Громадяни України та Резиденти - визнайте, що будь-яка комерційна діяльність має бути оподаткована. Це необхідно для того, щоб Ви мали підтвердження отримання коштів та мали можливість захистити себе в судовому порядку. Неоподаткована комерційна діяльність вважається нелегальною та не підлягає захисту зі сторону держави, а суддівський корпус вважатимуть Вас нелегальним підприємцем.
Висновок: даний підхід дозволить Ринку оренди житлової та нежитлової нерухомості протягом 3-5 років як мінімум на 80% стати легальним та прозорим, Держава та місцеві бюджети отримають додаткові надходження, о Орендарі отримають можливість легально та цивілізованно орендувати нерухомість.
Просто. Прозоро. Привабливо.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: оренда,нерухомість,податок на нерухомість
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.