Імпорт вживаних автомобілів – між економікою та екологією

01 липня 2020, 16:02
Власник сторінки
0
14

2 липня 2020 року о 16:00 відбудеться вебінар «Імпорт вживаних автомобілів – між економікою та екологією», який організований аналітичним центром CASE Україна.

Мета вебінару – проаналізувати переваги та ризики зменшення мит/податків на імпорт вживаних автомобілів з-за кордону не лише з економічної, а й з екологічної точки зору.

До участі запрошені – Vladimir Dubrovskiy, старший економіст аналітичного центру CASE Україна, Остап Новицький, автожурналіст, аналітик AUTO.RIA і Stanisław Buczacki, співзасновник Доступне авто.

Під час вебінару говоритимемо про:
📍 структуру автомобільного ринку, загальну кількість авто (офіційно, а також яка його частина активна в розрізі перепродаж);
📍 середній вік автопарку (офіційно та з точки зору активного ринку), порівняння із країнами ЄС;
📍 якими саме авто поповнюється ринок, які авто імпортують, які перепродують. Яка частка старих авто на внутрішньому ринку, «євроблях» у тому числі;
📍 чи можуть в Україні потрапити сотні тисяч старих авто нижче «євро-2», якщо скасувати обмеження (порівняння кількості старих авто на сайтах продажу до загальної кількості авто в ЄС);
📍 логічність обмеження, прив‘язаних до віку та об‘єму двигуна;
📍 про екологічну функція обмежень;
📍 як вирішують проблему екології і транспорту в ЄС: на локальному рівні, а не блокують імпорт;
📍 що в Україні - найменший рівень автомобілізації у Європі (255 авто на 1000 осіб). По Євросоюзу - 600.

Модератор:
Mykola Malukha, комунікаційний координатор CASE Україна.

Для участі у вебінарі (за допомогою Zoom) потрібно зареєструватися: .

Вебінар також транслюватиметься онлайн на сторінці Ціна держави у Facebook.

Вебінар організований в межах дослідження «Доступне авто проти вітчизняного виробника: що приніс українцям протекціонізм в автомобільній галузі?», яке фінансує Atlas Network (США) задля поширення ідей вільного ринку та економічної свободи.

За додатковою інформацією звертатися до комунікаційного координатора CASE Україна Миколи Малухи: jesfor.malukha@gmail.com, +380669225389, +380675432478 та Анастасії Бондарчук.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.