Практичні рекомендації для власників бізнесу в умовах кризи

22 червня 2020, 21:10
Власник сторінки
0
20
Практичні рекомендації для власників бізнесу в умовах кризи

Які функції має виконувати керівник бізнесу в нинішніх непростих умовах?

Які функції має виконувати керівник бізнесу в нинішніх непростих умовах? Перше, що необхідно зробити власнику бізнесу – це прийняти рішення про майбутнє компанії після завершення кризи. Керівник обов’язково працює із стратегією, адже це його відповідальність. Він формулює ідею компанії, складає і розробляє плани. Під час кризи варто переформатуватися та відмовитися від довгострокових цілей.

Наступна функція власника бізнесу полягає у взаємодії з виконуючим директором. Рекомендується, щоб ці позиції були розділені. Наприклад, власник поставив перед собою задачу розвивати компанію. Для цього він оптимізує процеси, досліджує ринок, фіксує всі напрацювання. Директор, в свою чергу, повинен реалізовувати стратегічні задачі власника та знайти способи як працювати з командою – як їх утримувати, як їх мотивувати.

Корисною порадою для власників бізнесу буде провести для ключових працівників процедуру прояснення продукту поста на час кризи. Адже головна функція керівника заключається в створенні ідеології, її просуванні та  мотивації команди.

Ще одна важлива функція – це піар. Дуже часто власники не сприймають це слово, вважають його лише особистим брендом.  Піар - це створення необхідної суспільної думки про компанію, а за це відповідає саме власник. Зверніть на це увагу.

Прогнозують, що у зв’язку з карантином інші країни будуть розвивати локальний бізнес. Це є можливістю для керівників розвивати відносини з місцевими людьми на інших ринках. Після карантину бізнес повинен бути готовим стати потенційним інвестором. Сьогодні це не лише гроші, а певні технології,  знання, яких немає в інших, напрацювання, поради, рекомендації. Ці всі речі потрібно об’єднувати і ділитися. Тому що після карантину  ринок потребуватиме фахівців.

 експерт відділу корпоративних комунікацій 

Київської торгово-промислової палати

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: бизнес,карантин,Коронавирус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.