Реклама нових ЖК: Верховна Рада посилила вимоги для захисту інвесторів

30 жовтня 2019, 23:52
Власник сторінки
Народний депутат України, Секретар Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядуванн
0
461

Питання захисту інвестицій у будівництві – складне і багатоаспектне. Одним із ризиків на цьому шляху є недобросовісна реклама, особливо щодо житлової нерухомості.

Серед забудовників великий резонанс викликав прийнятий Верховною Радою Проект Закону 1060 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку ліцензування господарської діяльності. Він чітко визначив і посилив вимоги до реклами нерухомості, аби запобігти ряду маніпуляцій та потенційному шахрайству при рекламі об’єктів нерухомості.

Питання захисту інвестицій у будівництві – складне і багатоаспектне. Одним із ризиків на цьому шляху є недобросовісна реклама, особливо щодо житлової нерухомості. Запобігати таким ризикам має Закон України "", реклама будівель, які мають енергетичний сертифікат, з метою їх продажу або найму (оренди) має містити також показник енергетичної ефективності, зазначений у відповідному сертифікаті. Вимога щодо нього залишилася і надалі. Та й ринок сертифікованих виконавців робіт у сфері енергетичної ефективності поповнюється.

Дбаючи про захист інвестицій, при перегляді реклами слід обов’язково звертати увагу на наявність у забудовника всіх необхідних документів. Адже навіть за найкращою картинкою і найнижчою ціною можуть приховуватися велетенські підводні камені. Звичайно, реклама – не єдине джерело інформації про діяльність замовника і об’єкт, які будується. Проте саме вона може вводити інвесторів в оману у випадку недобросовісних будівельників, і потребує додаткової регуляції.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: реклама,будівництво
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.