Ринку БАДів в Україні бути!

15 січня 2019, 14:19
Власник сторінки
Предприниматель
0
511
Ринку БАДів в Україні бути!

Найкраща інвестиція у майбутнє країни – це вклад у здоров’я нації.

В нинішній час  постійних стресів людям важко повноцінно і збалансовано харчуватися. На жаль, сьогодні неможливо знайти жодного продукту, який би містив повний набір необхідних мікроелементів для нормального функціонування організму. Рівень здоров’я населення України постійно погіршується.  Це пов’язано із забрудненням навколишнього середовища, дефіцитом мінералів у надрах землі, надмірним використанням пестицидів та гербіцидів.  У магазинах – рафіновані продукти, що піддавалися довготривалій термічній та вакуумній обробці.

Зміна ритму життя сучасної людини не могло не знайти своє відображення на енергетичному балансі її організму – він змінився також.  Згідно даних Українського Інституту харчування, 70-100% населення страждає від дефіциту в раціоні вітаміну С, 40-80% відсоткам українців критично не вистачає вітамінів групи В та фолієвої кислоти, 40-60% - бета-каротину, 22% - вітаміну В2, а 21% - вітаміну Е. Переважна більшість населення страждає на дефіцит в організмі цинку, калію, йоду та заліза. Якщо ще 100 років тому людина для поповнення балансу заліза в організмі мала з’їсти всього два яблука, то сучасному жителю мегаполісу необхідно вже цілих 10 кг!

Сьогодні все більше українців скаржаться на власний стан здоров’я. Дефіцит в організмі корисних мікроелементів призводить до збільшення кількості людей, що страждають на серцево-судинні та ендокринні захворювання, остеопороз, злоякісні пухлини та дисбактеріоз, ожиріння та погіршення роботи статевої функції. В Європі та США ситуація аналогічна, проте там знайшли дієвий вихід, який відповідає вимогам часу – біологічно активні добавки (БАДи), які слугують ефективним доповненням до раціону харчування людини в ХХІ столітті.

На зорі своєї підприємницької кар’єри я був одним із засновників рекламного стартапу, який займався розміщенням реклами  на телеекранах в торгових центрах. Після комерційного успіху моєї ідеї я продав цей бізнес і він став розвиватися вже без мене. Завдяки своїм бізнес-навичкам та економічним знанням я довгий період працював замісником голови правління державного нафто-хімічного підприємства.

Я сам помітив, що, не зважаючи на відвідування спортивного залу та слідкування за власним раціоном харчування, мені інколи не вистачає сил, щоб досягти високої планки працездатності. Саме в цей період я спробував, за порадою друзів з Європи, урізноманітнити свій раціон біологічно активною добавкою. Результат не змусив себе довго очікувати. Прилив фізичної та психічної енергії додав мені сил, аби витримувати свій скажений ритм життя.  Соціально активна людина нашого часу має постійно бути готовою прийняти на себе виклики боротьби за власне благополуччя.

Якщо подивитися на західний ринок, то тільки у США та в Японії БАДи вживає від 80% до 90% населення країн, у Європі — до 60%. При цьому Японія та США є лідерами по середній тривалості життя серед всього світу. В Україні, за різними оцінками, доповнюють свій раціон БАДами лише від 3% до 5% населення.

Питання, які стосуються виробництва та розповсюдження біологічно активних добавок регламентують Закон України від 23.12.1997 №771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпеки та якості харчових продуктів» (зі змінами та доповненнями) та Закон України «Про якість та безпеку харчових продуктів та продовольчої сировини» від 11.06.2003 р/

Так, в останньому було визначено, що «біологічно активна харчова добавка – спеціальний харчовий продукт, призначений для вживання або введення в межах фізіологічних норм до раціонів харчування чи харчових продуктів з метою надання їм дієтичних, оздоровчих, профілактичних властивостей для забезпечення нормальних та відновлення порушених функцій організму людини». Таким чином, відповідно до положень цього Закону, різноманітні БАДи відносяться фактично до харчових додатків до їжі і не є лікарськими засобами.

Непопулярність БАДів серед українців пояснити просто. При пошуковому запиті в Google мережа видає низку критичних статей про шкоду використання БАД. Це пов’язано з інтересами українських фармацевтів. Вони зацікавлені лише в отриманні надприбутків, а не в здоровому, соціально активному населенні. Негативні відгуки – це наслідок агресивної антикампанії українських фармацевтів в мережі Інтернет з метою дискредитації ринку БАД. Якщо рівень здоров’я населення підніметься, це призведе до суттєвих фінансових втрат фармацевтичних гігантів.

Законодавство, що регулює ринок БАД в Україні, відверто застаріло і потребує осучаснення, відповідно до  аналогічного досвіду західних країн, де вживання БАД є нормою. Проте велике фармацевтичне лоббі у парламенті не дозволяє ініціювати розгляд цих питань. Також, необхідно пробити інформаційний щит, яким прикривають свої інтереси фармацевти, позбавляючи українців можливості зміцнити своє здоров’я за рахунок природніх біологічних добавок.

Після відкриття для себе БАДів, я вирішив розпочати нову сторінку свого життя та заснував компанію «Лабор», яка б спеціалізувалася на добавках до харчовий раціону для чоловіків, жінок і дітей. Адже кожна людина в Україні хоче гарно себе почувати, аби ламати соціальні стереотипи, відкривати зачинені двері, підкорювати вершини та впевнено йти до успіху не озираючись, не відчуваючи на собі проблем із власним здоров’ям. Погане самопочуття, знервованість можуть стати суттєвою перепоною на шляху до успіху. А всі ми мріємо стати успішними людьми.

Продукт, який виробляє компанія «Лабор» «Манеро Форте» успішно пройшов акредитування Національної академії медичних наук України. Дослідження показали позитивну динаміку змін в житті чоловіків, які зверталися до використання цього препарату. Рецепт «Манеро Форте» запатентований як на продажу на територію України так і на ввіз препаратів з аналогічною рецептурою. Я глибоко впевнений, що вживання цього препарату заряджає нас, немов електронну батарейку, допомагаючи суттєво збільшити рівень нашої працездатності. Адже дію «Манеро Форте» я, в першу чергу, випробував на собі.

Компанія «Лабор» лише починає заходити на ринок України. Ми плануємо в подальшому допомагати українцям бути більш здоровими і, відповідно, менше витрачати коштів на медичне обслуговування. В планах компанії – вийти на ринок України з препаратами, які здатні допомогти людям з різними захворюваннями. Тому що краща інвестиція в себе – це міцне здоров’я. А найкраща інвестиція у майбутнє країни – це вклад у здоров’я нації. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: здоровье,добавки,здоровое питание
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.