«Люди гибнут за метал». Андрій Гордійчук знову зайнявся рейдерством

18 жовтня 2018, 18:39
Власник сторінки
0
207
«Люди гибнут за метал». Андрій Гордійчук знову зайнявся рейдерством
Гордійчук Андрій

В неділю, 14 жовтня міністр Внутрішніх справ Арсен Аваков ввечері повідомив, що в Хмельницькій області затримали чергову групу рейдерів.

Хлопці спортивної зовнішності 29 чоловік приїхали з Києва, оплата за 60 доларів день і намагались захопити центральний офіс компанії «Сварог Вест Груп». Компанія вважається однією з найпотужніших в аграрній сфері.

Атаку на підприємство організував колишній один із власників корпорації, Андрій Гордійчук. Про це він написав у себе в фейсбуці, звинувативши Арсена Авакова в маніпуляції, і називає себе нібито законним власником. Цікава деталь, що з кінця 2017 року Гордійчук публічно заявив, що виходить з акціонерів «Сварог Вест Груп» та буде «Першим національним аграрним кооперативом» і холдингом інноваційних технологій HTI.

 Між підприємством ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор» (ЄДРПОУ 36681090), яке входить у структуру Корпорації «Сварог Вест Груп», та ПрАТ «Добробут АГ» (ЄДРПОУ 30149639) укладено чинний договір оренди № 01/09/17 від 1 вересня 2017 року, згідно якого предметом договору є «передача у строкове платне користування частини приміщення загальною площею 2.272,07 м. кв. будівлі адміністративного корпусу (АПК) комплексу, який знаходиться за адресою: Хмельницька обл., м. Шепетівка, вул. Тітова, 1а». Договір укладено на 35 місяців. В свою чергу ПрАТ «Добробут Аг» заявляє, що такого договору не існує. Офіційний сайт компанії «Сварог Груп» надав копію договору між ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор»  та ПрАТ «Добробут АГ» датований від 1 вересня 2017 року.

ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор» згідно цього договору за період з 1 вересня 2017 року до 16 жовтня 2018 року сплатило на користь ПрАТ «Добробут АГ» 828.280,99 грн. згідно наданих рахунків. Цікаво, що ПрАТ «Добробут АГ» заявляють, що договору ніякого не було, але це звичайно не правда, тому що декілька років в цьому приміщенні знаходиться центральний офіс корпорації «Сварог Груп». Офіс знаходиться на території Шепетівського культиваторного заводу, який збанкрутовано.  

Залишається відкритим питання неетичної поведінки представників голови Наглядової ради ПрАТ «Добробут АГ», які завітали о 15:30 15 жовтня 2018 року, у вихідний день, до частини приміщення, яке перебуває у строковому платному користуванні ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор», частково озброєними, вчинивши точкові акти вандалізму та нищення матеріально-технічної бази підприємств групи.

Такі дії Гордійчука для людей, що його знають не стали здивуванням. Раніше повідомлялось про не законні дії бізнесмена Гордійчука. Заснував «Перший Національний аграрний кооператив», проте на початок 2018 року, кооператив заборгував 23 мільйона гривень. Це ще не все. Елеватор в маленькому місті Городенка Івано-Франківської області. Схема дуже проста: компанії здають зерно на зберігання на елеватор, але не напряму елеватору, а через фірму прокладку ТОВ «Сапоніт-Інвест». Після того, як фермери здають зерно для зберігання на елеватор в місті Городенка, а після того зерно зникає з елеватора. Таким чином відбувається крадіжка зерна, яке фермер планував продати. Загальна сума збитків завданих власникам зерна службовими особами овникамиТОВ"Сапоніт-Інвест» поклажодавцям становить 48 мільйонів гривень.

Таким чином ввійшовши в «кураж» Гордійчук продовжив займатись тим, що в нього найкраще виходить, так як попередні його дії не були покарані. Ті хто зрозумів хто він такий, намагаються не мати з ним ніяких справ. Будучи членом Аграрної партії, він організував розкол. Тому за прізвищем Гордійчук відразу йдуть скандали, "віджими". Побачимо хто буде наступною жертвою даного афериста.

Тому враховуючи вищезазначене, рейдерські дії в особі Андрія Гордійчука були вмотивовані тим, щоб потрапити в центральний офіс корпорації «Сварог Груп» а також заволодіння приміщенням та обладнанням заводу, задля подальшої варварської вирізання обладнання заводу та здачі його на металобрухт.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: рейдерство,Сварог,рейдерське захоплення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.