Магічна сила соцмереж

17 червня 2017, 09:07
Власник сторінки
Менеджер по продукту
0
1834
Магічна сила соцмереж

Декілька моїх авторських думок стосовно ситуації з принципами організації роботи «Укрзалізниці» на західних кордонах України

Очевидно, що заборона російських інформресурсів та соціальних мереж в Україна додала Facebook та Tvitter популярності. Дійсно, поки кількість користувачів мережі Вконтакті чи Однокласників з України стрімко падала, відвідуваність сайтів Made In USA поступово зростала. Однак впливовість та авторитетність публікацій в дітищі Марка Цукерберга також підвищувалася. Особливо коли мова йде про висловлювання політиків.  Один з останніх прикладів – ситуація з «Укрзалізницею», російськими перевізниками та військовими прокурорами.

Минулої середи народний депутат Володимир Гусак на своїй сторінці у Facebook поділився підозрами стосовно принципів організації роботи «Укрзалізниці» на західних кордонах України. За оцінкою нардепа, у ситуації, коли на словацькому боці кордону проводяться ремонти залізничних колій і пропускна здатність маршруту знижується з 9-10 потягів до 5-7 фахівці «Укрзалізниці» надають перевагу відправці потягів з російськими вантажами.

А в цей час вагони з українською залізорудною сировиною чекають своєї черги. На кордоні вже заблоковано 2,7 тисяч вагонів у українським залізорудним експортним товаром, а втрата вантажоперевезень лише за половину червня становить 30 тис. тонн, а до липня може  зрости до 100 тис. тонн. Найбільш парадоксально те, що українські залізничники надають перевагу перевезенням російських товарів в той час як транзит українських вантажів територією Росії взагалі заборонено Кремлем.

Описуючи цю ганебну ситуацію на західних кордонах Володимир Гусак також поклав усю відповідальність за такий стан речей на директора по вантажним перевезенням та логістиці «Укрзалізниці» Максима Кушнірчука. За версією нардепа до призначення на нинішню посаду Кушнірчук занадто плідно працював з російськими перевізниками і ці зв’язки впливають на його рішення зараз.

За дивним збігом обставин уже наступного дня після появи такого посту на сторінці народного депутата у Facebook прес-служба «Укрзалізниці» оприлюднила  повідомлення про те, що у кабінеті Максима Кушнірчука проводять обшук представники Головної військової прокуратури. І хоча жодних подробиць справи чи висунутих обвинувачень не наведено, вже сама специфіка силової структури, що проводить обшук, натякає, що мова може йти про завдання державі чи її обороноздатності більш тяжких збитків, ніж банальна корупція чи хабарництво.

Тож запасаємося поп-корном і чекаємо подробиць цієї захопливої Facebook-інтриги.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.