Кравець Юрій Ігоревич: домоглись скасування правил приймання стічних вод

10 червня 2017, 12:52
Власник сторінки
0
162
Кравець Юрій Ігоревич: домоглись скасування правил приймання стічних вод
Кравець Юрій Ігоревич: Одеське відділення АМКУ та суб’єкти господарювання домоглись скасування правил приймання стічних вод у систему каналізації.

період 2015-2016 років до Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надходили чисельні зверненнями суб’єктів господарювання щодо відключення підприємств від сис

У період 2015-2016 років до Одеського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України надходили чисельні зверненнями суб’єктів господарювання щодо відключення підприємств від системи каналізації (тампонування каналізації) та виставлення рахунків з додатковою платою за перевищення припустимої концентрації речовин у стоках. Одеське відділення АМКУ створило робочу групу, до складу якої увійшли представники суб’єктів господарювання, бізнес-асоціацій та Одеської міської організації роботодавців.

Суб’єкти господарювання неодноразово наголошували, що відключення підприємств від системи каналізації несе дуже негативні наслідки для бізнесу. Такі дії можуть призвести до припинення господарської діяльності, а на таких ринках як виробництво продуктів харчування, надання послуг громадського харчування або медичних послуг може взагалі привести до повного закриття бізнесу. Особливо ярким прикладом є відключення готелів від системи каналізації у період курортного сезону.

За результатами діяльності робочої групи були виявлені певні недоліки у чинному законодавству, в тому числі в «Правилах приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України», положення якого створювали умови для порушення прав суб’єктів господарювання та перешкоджали (робили неможливим) захист їх прав під час проведення відбору проб стічних вод.

Під час проведення «ДНЯ КОНКУРЕНЦІЇ» () Головою Одеського відділення АМКУ Кравцем Юрієм було оголошено пропозиції робочої групи. В подальшому Одеська міська організація роботодавців та ряд інших громадських організацій – члени робочої групи направили зазначені пропозиції до центральних органів влади.

10 березня 2017 р. Кабінет Міністрів України скасував «Правила приймання стічних вод підприємств у комунальні та відомчі системи каналізації населених пунктів України», які затверджені Наказом Держбуду України від 19.02.2002 року № 37 (Правила № 37) як такі, що втратили актуальність та встановлюють регуляторні бар’єри.

В Правилах № 37 було зазначено, що у разі виявлення перевищення допустимих концентрацій забруднюючих речовин, що скидаються до каналізаційної системи, водоканал направляє підприємствам результати лабораторних аналізів стічних вод, повідомляє про нарахування додаткової плати за скид стічних вод та/або пропонує сплачувати по підвищеному тарифу за скид ненормативно-очищених стічних вод в місцеву каналізаційну мережу. У разі несплати зазначеної суми водоканал здійснює відключення суб’єктів господарювання від послуг централізованого водовідведення (тампонування каналізації).

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.