«Мозаїка»

27 травня 2017, 00:22
Власник сторінки
0
19

У Глинянській «Мозаїці» вчили заробляти кошти на грантових проектах

Тренінг відбувається  в рамка виконання проекту Глинянської міської ради та Європейського Союзу зі створення у Глинянах багатоцільового навчально-виробничго комплексу трансформерного типу «Мозаїка».

Нагадаємо, дворічний проект (завершення 1 липня 2017р.) проводиться  у відповідності до Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні».

Проект зареєстрований в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України та втілюється по лінії міжнародної технічної допомоги Україні.

Виконавцем проекту є Глинянська міська рада, а автором - БО «Фонд розвитку Глинян».

Обидві організації успішно впроваджують у Глинянах вже другий проект, який вчергове підтримує Європейський Союз.

У часи розквіту Глинянське килимарство, зароджене ще в Австро-Угорській імперії, експортувало свої вироби у понад 80 країн світу. Збереглися тут і ткацькі верстати і автентичні вироби і вміння місцевих майстрів.

Одним з напрямків проекту, який на 90% фінансує Європейський Союз, є не тільки збереження цього автентичного історичного ремесла, а й поступове його відродження. 

Вагомим ідикатором  успішності проекту є те, що Винниківський історико-краєзнавчий музей вже проводить у виставкових залах комплексу унікальні текстильно – ткацькі виставки і навіть має намір створити тут окремий музейний підрозділ присвячений ткацтву та килимарству. Ця думка знайшла підтримку і в  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.