АМПУ та ДП «КТО» підписали додаткову угоду до проекту «Карантинний мол»

26 травня 2017, 18:20
Власник сторінки
0
49
АМПУ та ДП «КТО» підписали додаткову угоду до проекту «Карантинний мол»
У квітні 2014 року частина хвилерізу пішла під воду

25 травня 2017 р. Адміністрація морських портів України (АМПУ) та ДП «Контейнерний термінал Одеса» (ДП «КТО») підписали додаткову угоду до проекту «Карантинний мол» з будівництва хвилелому в Одеському


Підписаний документ передбачає будівництво хвилелому та днопоглиблення біля причалів 1к-2к.

Керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс, підписуючи угоду, зазначив, що завершення будівництва нарешті перейшло в стадію чітких і зрозумілих дій. На його думку це стало можливим, серед іншого, завдяки домовленостям АМПУ про залучення фінансування з боку німецького уряду. 

Нагадаємо, реалізація цього проекту має забезпечити збільшення потужностей переробки контейнерів на 600 тис. TEU на рік та створити додаткові робочі місця.

З боку ДП «КТО» підписантом виступив генеральний директор Анастас Коккін. Він також  відзначив перехід роботи за проектом до практичних кроків та позитивно відгукнувся про двї нового керівництва АМПУ . "Конструктивна співпраця з потужними іноземними інвесторами, насамперед щодо успішного розвитку АМПУ спільно з ДП «КТО» контейнерного терміналу на Карантинному молі Одеського порту, є позитивним кроком на шляху розвитку портової інфраструктури і взагалі економіці України, та в той же час є передумовою залучення Україною нових іноземних інвестицій" - сказав він.

Нагадаємо, що проект стартував у 2010 році. Згідно із затвердженою на сьогодні проектно-кошторисною документацією його вартість становить 5 188 млрд грн., створювана потужність — 600 тис. TEU, протяжність двох причалів — 650 м, площа намитої території – 19,3 га.

Укладенню додаткової угоди передувало підписання 18 травня п.р. протоколу переговорів між АМПУ та Міністерством транспорту Німеччини щодо можливості залученням міждержавного кредиту німецького банку розвитку для завершення будівництва хвилелому та проведення днопоглиблювальних робіт. Підписання проводилось в присутності представників Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини, представника банку KfW, керівництва компанії ДП «КТО».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: порт,Одеса,инвестиционные проекты,терминал,угода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.