Сучасна історія АТЕКу. Поза правдою та глуздом…

26 березня 2017, 10:18
Власник сторінки
0
239

22 березня, близько о півночі, скандально відома волонтерка Світлана Зварич надрукувала на власній сторінці у мережі Фейсбук чергову частину спогадів про свою діяльність на столичному заводі «АТЕК»

22 березня, близько о півночі, скандально відома волонтерка Світлана Зварич надрукувала на власній сторінці у мережі Фейсбук чергову частину спогадів про свою діяльність на столичному заводі «АТЕК».

Щоправда, цього разу, нічна увага Світлани Вікторівни зосередилася на підсумкових тезах, частина яких була присвячена керівнику легендарного грузинського легіону Мамуці Мамулашвілі та його присутності на території заводу, а інша частина – «злодіям, які вкрали в неї АТЕК».

Не будемо зупинятися на кожній із тез (це зробимо трохи пізніше), і наведемо лише одну х них – сьому за рахунком.

Отже, Світлана Зварич стверджує, що її Благодійний фонд освітніх інновацій «перебрав у Казьміна борги Ільєнко і Нагребельного і звернувся до суду». Тут трохи зупинимося, аби пояснити, хто є хто. Казьмін – це відомий підприємець-заготівельник металобрухту, та власник компанії КВВ-груп Євген Казьмін. Крім цього, він близький соратник Світлани Зварич та знаний рейдер, який також приймає участь у полюванні за АТЕКом.

Лариса Ільєнко – генеральний директор ПрАТ «АТЕК», Андрій Нагребельний – голова наглядової ради цього підприємства.

 

Отже продовжимо. Дійсно, до суду Зварич звернулася. З вимогою повернути 60 мільйонів гривень та контрольний пакет акцій АТЕКа, який на думку Світлани Зварич, належить їй на правах переходу до її Благодійного фонду вимоги колишніх кредиторів до заводу та його керівництва (!!!).

 

Стоп! Зверніть увагу! Тут мова йдеться про «повернення» (!!!) Світлані Зварич мільйонів та контрольного пакету акцій АТЕКу. Тобто, підприємства у власність Зварич! Підкреслимо: Не можливості продовжувати експерименти по створенню «надсучасної бронетехніки», про відсутність якої вона волає останніх півроку на кожному перехресті, а саме передачі АТЕКа у її власні руки!..

 

Продовжимо далі. 13 березня вже інший, Шевченківський суд столиці арештував майновий комплекс АТЕКа за клопотанням СБУ. Підставою для цього стала кримінальна справа про «розкрадання власності підприємства «Інженерная группа «Арей» (раніше - інженерна група «Азов») певними посадовими особами АТЕКа. Зокрема, серед «вкраденого» був зазначений «інноваційний міський танк «Азовець», вартістю майже  з мільйона гривень. Тепер більш детально.

Інженерная группа «Арей» (раніше - інженерна група «Азов») – це підприємство Світлани Зварич, яке вона створила, аби «увійти в тему» оборонних замовлень.

 

На думку Зварич схожість назви з полком «Азов» та їхнє сусідство (тренувальна база полку «Азов» також знаходиться на території заводу АТЕК) повинні були допомогти їй отримати кошти із держбюджету на «створення» бронетехніки. Про це вже багато писали численні ЗМІ, тому краще повернемося до «вкраденого» танку. Так от, за свідченням бійців «Азову», яке було викладене на відеохостінгу Youtube, танк «Азовець» цілком легально поїхав на фронт. Азовці довго чекали обіцянок Світлани Зварич передати їм танк, та, не дочекавшись, вирішили самостійно його «передіслоцювати». Щоправда, до сьогодні він не дожив, розсипався. Кажуть, далася чути інноваційна «фаховість» майстрів інженерної групи та дешеві комплектуючі, які Світлана Зварич на волонтерські пожертвування закупляла хтозна де...

 

Тепер повернемося на початок нашої розповіді, до сьомої тези Світлани Зварич.

16 серпня минулого року до Служби безпеки України президент БО «Благодійний фонд освітніх інновацій» Світлана Зварич надіслала заяву. Зміст документу полягав у тому, що «після прийняття у лютому 2015 році виробничих площ Приватного акціонерного товариства «АТЕК» в оренду, було виявлено, що обладнання та конструкції виробничих цехів знищено, а обладнання вивезено у невідомому напрямку».

У своїй Заяві Світлана Зварич назвала і головного злодія цих лиходійств. Ним, на її ствердження, виявився громадянин Російської федерації, агент російських спецслужб… Євген Казьмін. Так, так, той самий Казьмін, якого ми згадували вище.

 

Крім того, вона вказала, що саме «Казьмін Є. організував протягом 2014 році знищення та безоблікове вивезення обладнання виробничих цехів заводу “Атек”.

Цікаво, чому, виявивши повне знищення конструкцій та обладнання виробничих цехів, Світлана Зварич та її підприємство продовжували залишатися на АТЕКу? Що це, виробничий мазохізм? Насправді причина була в іншому…

  

Кажуть, серед свого оточення Світлана Зварич неодноразово стверджувала, що «або сепаратюга Казьмін віддасть їй усе, або буде сидіти!». Тому, дочекавшись зручного часу, коли у Євгена Казьміна справді почалися проблеми із законом і він опинився за гратами, Світлана Зварич запропонувала йому угоду. Казьмін віддає їй усе по АТЕКу, а вона допомагає йому не сидіти далі. Що сприймалося під терміном «усе» було не зрозумілим, адже Казьмін не мав ніяких прав на АТЕК. Були лише якісь робочі домовленості про співпрацю з керівництвом заводу та його акціонерами. Ймовірно, як фаховий рейдер, Євген Казьмін мав «щось у рукаві». Скоріше за все, це «щось» і було передано Світлані Зварич. Кажуть, на цій «темі» вони стали справжніми друзяками та надійними партнерами. А потім звідкись виникли боргові обов’язки керівництва АТЕКу та їх передача Світлані Зварич.

 

Сьогодні плітки та скандали навколо АТЕКу набирають чергову потужність і нових персоналій. Хоча, насправді, сенс усього цього в іншому – майже тридцять гектарів загальної площі біля потужної транспортної розв’язки – Святошин. За цей Куш казьміни та зваричі будуть гризтися до останнього подиху. Звісно, якщо Закон не наступить їм на горлянку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.