Будівництво котеджів та офісів можуть спростити — адвокат

16 червня 2016, 15:47
Власник сторінки
0
48

Андрій Ярмольський, адвокат, керівник юридичного блоку компанії Investment Service Ukraine.

Зареєстрований у Верховній Раді законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності» має покращити контроль з боку держави в сфері архітектури та будування, полегшити процедуру будівництва та завадити корупції і махінаціям у цій сфері. Про це заявляє Андрій Ярмольський, адвокат, керівник юридичного блоку компанії Investment Service Ukraine.                                               

«Головними особливостями цього законопроекту є: перехід з п'яти категорій складності об'єкта будівництва на три класи наслідків об'єкта (незначні, середні та значні наслідки), а також перехід від триступеневої дозвільної системи на будівництво до двоступеневої», — пояснює адвокат.

 За його словам, в першу чергу нововведення зачіпають будівельні організації, які займаються будівництвом офісних приміщень, котеджів, гаражів, заміських будинків, індивідуальних будинків тощо: «Втрачається необхідність реєструвати декларацію про початок будівництва. За новим підходом, будівництво можна почати вже після подачі відповідного повідомлення».

 Виграшний цей законопроект і для великих будівельних організацій. Сьогодні вони конкурують з організаціями, які будують об'єкти 1-3 категорії складності, адже забудовники часто знижують категорію складності об'єкта. Таким чином, вони можуть уникати проведення експертиз і обмежитися виключно декларацією про початок будівництва. Це дозволяє забудовникам починати будівництво 5-ти поверхового будинку, який виявиться 20-поверхівкою.

 Що стосується будівельних організацій, які планують будувати об'єкти середнього класу наслідків, то ті з них, хто міг маніпулювати рівнем складності будівництва, зустрінуть ряд перепон у вигляді експертиз, які стануть обов'язковими для об'єктів середнього класу наслідків. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина,строительство,юрист,законопроект,мнения,экспертиза,последствия,законодательство,декларация,Верхована Рада,земля.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.