У Києві презентували прототип першого українського електромобіля

17 травня 2016, 21:26
Власник сторінки
Видеоблогер
1
130
У Києві  презентували прототип першого українського електромобіля
Перший український електрокар

У НСК «Олімпійський» 16 травня журналістам був презентований діючий прототип першого українського електромобіля «Synchronous», який повністю розроблений та зібраний в нашій країні.

– Ідея подібного електромобіля виникла в нас, коли ми були у Монако, – розповів СЕО компанії «Electric Marathon International» Андрій Білий. – Наша компанія займається організацією щорічного Електромобільного Марафону, що фінішує у Монте-Карло і проходить під патронатом Його Світлості Князя Монако Альберта ll – тому ми маємо багато ділових та особистих контактів з цією європейською країною.
Саме Монако – місце, де органічно поєднуються традиції та сучасні технології – надихнуло нас на виготовлення ретро-футуристичного автомобіля. За задумом пана Білого, «Synchronous» покликаний стати ексклюзивним таксі або туристичним шатлом. Цій меті, крім іншого, слугує особливий дизайн електрокара, що нагадує старовинну карету. Окремою перевагою автомобіля може вважатись підвищений рівень комфорту: окрема кабіна для водія, великий комфортний салон, в якому можуть вільно розміститись шестеро людей на зручних пасажирських диванах.
Особливу подяку Андрій Білий висловив партнерам, які допомагали в роботі над прототипом: Владиславу Карпецю (компанія SkyRye), Владиславу Родіну (E-Line), Сергію Вельчеву (Eko Factor), Сергію Ампілогову (Edelweiss, Баден-Баден), Мееліс Мерило (Аtlas Partnrs OY, Естонія). Українським електромобілем вже зацікавились представники європейських країн, які мають розвинену туристичну галузь – зокрема Монако. "Уряд Монако та особисто Його Світлість князь Альберт ll прикладають великих зусиль щодо збереження навколишнього середовища й розвитку екологічно чистих технологій"– прокоментував почесний консул Монако Юрій Тамм.Тому нова модель електромобіля є доволі актуальною для цієї країни. Як і Князівство Монако, Synchronous має консервативне «обличчя» та сучасне, технологічно розвинене «серце». Пан Тамм нагадав, що саме у Монако, на 11-й щорічній конференції з питань екологічно чистого транспорту й поновлюваних джерел енергії відбулась перша презентація прототипу. Тоді український автомобіль викликав живий інтерес з боку європейської спільноти. Найближчим часом «Synchronous» буде презентовано в 23 містах десяти європейських країн протягом Електромобільного Марафону 2016 Львів – Монте-Карло.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: Украина,Монако,электромобили,автомобиль,автопробег
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.