Як знищують вінницький ТЦ Sky Park

10 грудня 2015, 19:27
Власник сторінки
0
1365
Як знищують вінницький ТЦ Sky Park

Найбільший торгівельний заклад Вінниці ТЦ Sky Park за кілька років може перетворитися з окраси міста на обшарпану будівлю...

Найбільший торгівельний заклад Вінниці ТЦ Sky Park за кілька років може перетворитися з окраси міста на обшарпану будівлю у центрі, яку містяни використовуватимуть лише, як «наскрізний прохід» від вулиці Соборної до Козицького. Майже рік тому змінився власник торгового центру. Навіть відвідувачі помітили, що за цей час заклад почав занепадати. В орендарів склалася чітка думка, що теперішній власник намагається суто скористатися сталим іміджем закладу, заробити на вінничанах, не вкладаючи копійчини в ремонт та розвиток, а згодом позбутися приміщення чи покинути його напризволяще.  

Після довгої судової тяганини майновий комплекс ТЦ Sky Park опинився у власності російського «Альфа банку». Торгівельний комплекс фактично віддали за борги забудовника. Зрозуміло, що фінансова установа не мала на меті займатися торгівельною діяльністю. Відразу ж представники банку заявили, що підшукали управлінську компанію, якій доручили «знімати» орендну плату та повертати гроші. Тому управлінські функції від вінницького ТОВ «Овертайм» перейшли до київської фірми «Інжинірікс».

Юридичні деталі не мають турбувати десятки підприємців та фірм, які орендують невеликі площі в ТЦ. Для них важливими є зручність, безпека та зовнішня привабливість торгівельного закладу, а також гнучка та помірна плата за послуги. Саме це в період кризи має забезпечити принаймні виживання дрібного бізнесу та робочими місця для сотень вінничан. Натомість керівництво ТОВ «Інжиніріксу» робить ставку лише на отримання прибутків, нехтуючи навіть елементарними видатками на прибирання.

Що відбулося за рік, якщо подивитися на ситуацію очима звичайного орендаря чи відвідувача закладу? Перше – виросла плата за парковку автомобілів. Якщо раніше у вихідні дні керівництво ТЦ дозволяло залишати машину безкоштовно, оскільки в суботу та неділю стоянку використовують лише ті, хто завітав до «Скай парку», то відтепер з них беруть платню. Звісно, що частина потенційних покупців віддає перевагу тим торговим центрам, де адміністрація не настільки жадібна. Але ж від цього втрачають бутіки.

Дратує людей і постійно непрацюючі ліфти та тривалі зупинки ескалатора. Аналогічна ситуація зі шлагбаумом. Він постійно не працює. Техніка ламається, а кошти на ремонт не виділяються. Відвідувачі відчувають дискомфорт, а підприємці – їхнє зменшення та погіршення продаж. А що казати про дах? В декількох місцях він протікає, але цього начебто ніхто не помічає. Про ремонт покрівлі знову ж таки мова не йде. Навіть вхідні двері як з боку Соборної, так і Козицького періодично «клине».

Що робити людині, коли вони не відчиняються?.. Можна чекати чуда, сподіватися, що незручність мине і колись їй тут будуть раді. Коли майже на кожному кроці відвідувач стикається з «поламаною» технікою, то зрозуміло, що він розмірковує, а чи варто в черговий раз псувати собі настрій відвідуванням саме цього торгівельного центру? Значна частина вінничан поступово відмовляються від ТЦ  Sky Park і йдуть до інших закладів.  

Окреме питання – санітарія. Задля економії нове керівництво скоротило кількість технічного персоналу з 16 осіб до 8-и. Про якість прибирання у галереях мова вже не йде. Мабуть у ТОВ «Інжинірікс» припускають, що відвідувачі не помічають бруду. Втім, якщо людина завітала до торгового центру з певною метою та перебуває в закладі більше години, то в неї, що природньо, виникають певні фізіологічні потреби.

Нещодавно вінницькі ЗМІ писали про відкриття громадського туалету в Центральному парку. Всі пам’ятають, що раніше на тому місці був найгірший приклад вбиральні. Так от, якщо рухатися такими темпами, то скоро «найгірший приклад» побачимо в торгівельному центрі. Принаймні сьогодні громадський туалет в парку є набагато комфортнішим та більш чистим, ніж у «Скай парку».

Чому так сталося? Формально це питання можна переадресувати київській фірмі. Її представники щомісяця збирають орендну платню. На цьому їхні управлінські функції «обмежуються». Фактично торгівельний центр нагадує лимон, з якого вижимають всі соки, а потім викидають. Нові менеджери не зацікавлені в розвитку, а банківську установу, як власника, бентежать сьогодення та гроші, оскільки невідомо, чи існуватиме вона завтра, зважаючи на зовнішню політичну ситуацію.

Звісно, змінити власника чи адміністрацію законним шляхом практично неможливо, але ж вінничани не мають бути байдужими до закладу, розташованому в самому серці міста, куди всі ми вже звикли на свята приходити цілими родинами. Якщо гуртуватися навколо однієї проблеми, її обов’язково можна вирішити, навіть шляхом тиску або на російського власника, або керуючих, або контролюючих органів, які б мали приділяти більше уваги порушенням в закладі. Інакше можна запізнитися, і місто згодом отримає черговий «занепад» біля Вежі.     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.