Окружний Адміністративний Суд Міста Києва Скасував Рішення Національного Банку

02 грудня 2015, 15:05
Власник сторінки
0
84

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію ПАТ "Укргазпромбанк".


Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію ПАТ "Укргазпромбанк".
Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Визнати протиправним та скасувати Постанову Правління НБУ від 14 вересня 2015 року № 602 "Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Укргазпромбанк"" та Рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб № 168 від 14 вересня 2015 р. "Про початок процедури ліквідації Публічного акціонерного товариства "Укргазпромбанк" та делегування повноважень ліквідатора банку"", - йдеться в постанові суду.

Таке рішення прийняте через те, що на дату винесення відповідних актів існувала заборона Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національному банку України приймати рішення щодо ліквідації ПАТ "Укргазпромбанк", накладена Господарським судом м. Києва.

Позов був поданий компанією Праймстар Енерджі ФЗЕ (PrimestarEnergy FZE), інвестором неплатоспроможного ПАТ "Укргазпромбанк". Як повідомляв ФГВФО, рішення про ліквідацію банку було пов'язане з тим, що інвестор не виконав свої зобов'язання щодо приведення діяльності банку у відповідність з вимогами законодавства України про дотримання нормативів капіталу та ліквідності. Зокрема, інвестор повинен був докапіталізувати банк протягом місяця з дня укладення договору про купівлю-продаж неплатоспроможного банку, що не було зроблено.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.