Пенсійна реформа в Україні

13 липня 2015, 23:24
Власник сторінки
Незалежний фінансовий радник
3
402
Пенсійна реформа в Україні

Про майбутнє поnрібно думати вже зараз!

Не зважаючи на те, що в Україні зараз повною мірою проходить неоголошена війна, яку по невідомій причині досі називають АТО, уряд продовжує запроваджувати реформи. Сьогодні я хочу присвятити свій перший запис, напевно, найбільш масовій і впливовій реформі - пенсійній.
  Напевно всі чули про те, що з 1 січня 2017 року в Україні почне діяти нова пенсійна реформа. З цього моменту українці повинні будуть самі забезпечувати собі пенсію. Як зазначає  міністр, в країні буде створено накопичувальний пенсійний фонд, для забезпечення збереження коштів. В Європі вже досить давно перейшли на таку систему, і як показує їхній досвід, ця система працює досить ефективно. Проте якщо заглибитися в умови цієї реформи то ми побачимо там досить велику кількість підводних каменів.
  Найбільшим із них це є ставки. Як бачимо вони є досить низькими (всього на всього 2% в 2015 і до 2022 буде 7%!!!!!) і це буде впливати на об'єм коштів які людина буде отримувати пішовши на пенсію. Підрахувавши, ми побачимо що об'єм цих коштів буде становити в середньому 300-400 грн./міс.Такі виплати будуть називатися "соціальною допомогою". І тут, напевно, кожний з Вас, шановні читачі, поставить питання: " А як людині прожити за ці кошти місяць часу?".
  Відповідь на це питання є досить легкою. Суть цієї реформи полягає в тому, що людина повинна сама собі забезпечити безтурботне життя на пенсії. Тобто людині після закінчення університету потрібно вже думати про те, щоб забезпечити собі старість. І, на щастя, це питання вирішується досить легко! В Україні вже діють компанії, які допомагають людям забезпечити свою старість. Найбільшою з таких компаній це є "Консоліум незалежних фінансових радників". Система працює так що Ви вибираєте суму, яку хочете отримувати на пенсії щомісячно, відповідно до цієї суми Вам вираховують, скільки коштів ви повинні відкласти в місяць на пенсію.
Багато з Вас читаючи цю статтю думає, що йому до пенсії ще досить далеко, та й до впровадження самої реформи ще також є час. Проте ці 1,5 року збіжать дуже швидко, і реформа буде впроваджена. Відповідно до умов закону, під її дії потрапляють всі кому на даний момент часу не виповнилося 35 років. Якщо подумати, то люди які чекають початку дії цієї реформи просто втрачають свій майбутній дохід, адже час постійно збігає.


Михайло Мартинюк
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: социальные проблемы,пенсионная реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.