ПАТ «Львівгаз» планує інвестувати у газове господарство понад 75 млн. грн.

12 січня 2015, 10:39
Власник сторінки
0
20
ПАТ «Львівгаз» планує інвестувати у газове господарство понад 75 млн. грн.
Розмір інвестицій складе 75 млн. грн

ПАТ «Львівгаз» у 2015 році планує скерувати понад 75 млн. грн. для розвитку газового господарства Львівської області.

Відповідні кошти закладені у проект інвестиційної програми підприємства, який компанія опублікувала в повному обсязі на своєму офіційному веб-сайті для ознайомлення споживачів і громадськості.

Зокрема, в наступному році підприємство має намір реконструювати та замінити майже 40 км. газопроводів, на що планується скерувати приблизно 17 млн. грн. А також здійснити реконструкцію та заміну приблизно 200 споруд розміщених на розподільчих газопроводах на загальну суму майже 5 млн. грн. Окрім того, 2 млн. 612 тис. грн. в інвестпрограмі передбачено на закупівлю спецтранспорту. Разом з тим, для забезпечення споживачів безкоштовними лічильниками в рамках виконаня Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», зокрема терміном до 2016 року інвестиційною програмою передбачено майже 35 млн. грн. на їх закупівлю, встановлення, або заміну.

«Через складне фінансове становище компанії, яке спричинене зменшенням обсягів споживання газу та подорожчання матеріалів, необхідних для виробничої діяльності, сьогодні все складніше виконувати інвестиційну програму. Незважаючи на це, підприємство продовжує вкладати кошти у модернізацію та розвиток газового господарства, щоб забезпечити надійне і безперебійне постачання блакитного палива споживачам регіону» - наголошує головний інженер підприємства Дмитро Сдобнов.

За його словами на 2015 рік вдалося закласти кошти у такому ж розмірі, як у попередніх роках. Водночас рівень виконання програми буде залежати від низки чинників – передусім економічної ситуації та обсягів споживання газу в регіоні. «У зв’язку зі зменшенням обсягів споживання газу зменшуються прибутки компанії, відтак основним джерелом фінансування в майбутній інвестиційні програмі залишаються заходи, які реалізовуються за рахунок амортизаційні відрахувань, а також встановлення лічильників, які реалізовуються за рахунок витрат на встановлення лічильників газу, закладених у тарифі на постачання і транспортування газу» - наголосив Дмитро Сдобнов.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.