Хто намагається «викурити» українське Zillya!?

15 липня 2014, 19:16
Власник сторінки
Маркетолог
0
611

Коротко про те, чому представникам російських антивірусів не подобається український Zillya! Антивірус.

2009 року засновники єдиної на сьогодні української антивірусної лабораторії думали над назвою антивірусу.

Було обрано магічне українське слово «Зілля» - чудодійний відвар, який рятуватиме комп'ютери користувачів від вірусів. «Zillya! Антивірус - ліки для комп'ютера» - приблизно так звучав перший слоган нашого продукту.

Уявіть собі рівень подиву нашої команди, коли ми виявили, що хтось, замість того, щоб використати наше зілля за призначенням, почав намагатися «викурити» його з антивірусного ринку...

20 червня 2014 року товариш, яких прийнято називати в Інтернеті «тролями» опублікував «заметку о нашем мальчике», в якій визначив, що Zillya! Антивірус є настільки повільним, що його користувачам слід лише поспівчувати!

Здавалося б, черговий горе-тестер, який вирішив продемонструвати всьому світу свою здатність робити щось більше, ніж постити котиків ВК, та шукає популярності за рахунок інших. Скільки їх таких!

Проте, зілля робить чудеса: не минуло й тижня, як мистецький твір (інакше важко назвати тест на 0,25 сторінки) із гучною заявою на тему «зілля робить повільним» почали тиражувати поважні люди… працівники російських антивірусних лабораторій. Хм…

Ренат Шаретов, регіональний  менеджер Лабораторії Касперського розмістив посилання на «исследование» на своїй сторінці Facebook.

А представник Доктор Веб, пішов іще далі: написав ліричний текст у власному блозі, де назвав український Zillya! Антивірус «псевдоантивірусом», а потів, чомусь видалив текст, в якому напряму назвав Zillya! псевдоантивірусом.

Звертаюся до Сергія Шабашкевича: будь-те чоловіком, поверніть напис, він нам подобається! J

Скріншот від 27 червня:

Скірншот сторінки сьогодні,15 липня…

Публікація: http://www.it-shabash.tk/2014/06/blog-post.html

Після нетривалих роздумів, чим Zillya! так не сподобалося представникам російських розробників, ми отримали 2 гіпотези:

1. Російське зілля, на відміну від українського Zillya!, має дещо інший вплив на користувача.

2. Російські розробники занепокоєні активністю українських владних мужів, які надумали чергову вихідку – створити національний антивірус та викинути «за шкірки» продукти інших виробників із державних установ.

Занепокоєння наших колег по цеху можна зрозуміти, особливо, якщо взяти до уваги, наскільки популярними є російські антивіруси на державних комп’ютерах (за нашою інформацією до 75% всіх антивірусних продуктів, слід перевірити).

Проте, не можна зрозуміти, коли професіонали своєї справи починають гратися в «кішки-мишки» й використовувати брудні прийоми конкурентної боротьби!

Сподіваємося, здоровий глузд та совість ще не покинули наших поважних колег, оскільки всі ми розуміємо, війна, навіть інформаційна, призводить до втрат для кожної сторони…

P.S. Сподіваюся, своєю публікацією я не занадто образив тих, про кого йшла мова. Вибачте за емоційність. Українці – народ емоційний, особливо ті, що люблять своє Zillya! ;) 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.