Податкові «мийки Сім’ї» поставили ультиматум бізнесу

24 березня 2014, 15:47
Власник сторінки
Председатель правления Киевской городской организации работодателей
0
666

На адресу Федерації роботодавців Києва було надіслано декілька звернень щодо одного дуже цікавого «листа щастя», який отримали деякі столичні підприємці від кураторів податкових «мийок Сім’ї»

Протягом останнього часу до Федерації роботодавців м. Києва було надіслано декілька звернень щодо одного дуже цікавого «листа щастя», який отримали деякі столичні підприємці від кураторів податкових «мийок Сім’ї». Цей лист виглядає як справжній ультиматум, висунутий українському бізнесу невідомо ким, адже ці листи надходили з анонімних адрес та без будь-яких реквізитів.

Бізнес бажає отримати відповідь на важливе питання:

- Чи буде після Майдану в Україні прозоро працювати митна та податкова служби?

- Чи зможе бізнес безпроблемно працювати без конвертаційних центрів та податкових «мийок»?

- Чи буде здійснена в Україні податкова реформа в інтересах бізнесу?

- Чи «кришуватиме» нова влада власні (або старі «сімейні») конвертаційні центри та податкові «мийки»?

Нижче наводимо оригінал (на російській мові) цього «листа щастя»:

«Уважаемые партнеры!

Так как Госпрограмма по наполнению бюджета на данный момент претерпевает значительные изменения, ниже согласованные уcловия работы:

1. Все декларирования по декабрь 2013 г. включительно признаются действительными (амнистия) в том случае, если по всем задекларированным объемам за январь-март 2014 г. налоговая нагрузка составит 20% от базы (нагрузка в 11% от базы вами уже оплачена, дополнительно надо показать еще 9%). Вся нагрузка будет задекларирована на транзитных предприятиях. Фоп/ппз прекращают свое существование, и объемы по ним, начиная с 01.01.2014 г. будут обнулены.

2.  Для тех, кто успеет доплатить 9% от базы плюс штраф за сдачу уточняющих расчетов 0,6% от базы до 26.03.2014 г. включительно, объемы из декларации убираться не будут. Для тех, кто не успеет, 26.03.14 г. их объемы за январь-февраль 2014 г. будут обнулены. Если вы откажетесь произвести доплаты, помимо того, что ваши объемы за январь-март 2014 г. не будут отражены, на ваших контрагентов за все предыдущие периоды амнистия распространяться не будет.

3. В случае уплаты, с 27.03.2014 г. по 31.03.2014 г. включительно объемы будут восстановлены уточненками. После 01.04.2014 г. вы считаетесь отказавшимися от амнистии.

 На все технические вопросы готовы ответить письменно и по телефону.

Суть данного предложения дискуссии не подлежит».

Після такого ультимативного листа запитань у бізнесу виникає ще більше:

- Що це: невдалий жарт «паперєдніків», які напевно добре себе почувають після Майдану чи це сьогоднішня сумна правда?

- Якщо потрібно наповнити держбюджет, чому не запропонувати бізнесу заплатити ці ж 9 % напряму в скарбницю держави, а не надсилати дивні «листи щастя» невідомо від кого і вимагати сплатити кошти на рахунки старих податкових «сімейних мийок»?

- За якими правилами і як буде жити бізнес сьогодні: в законній площині, сплачуючи податки чи, як і раніше, «по понятіям», але з іншими кураторами?  

Шановні колеги! Яка Ваша думка щодо цього ультиматуму з боку конвертаційних центрів та податкових «мийок»? Запрошую Вас до дискусії.   

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: корупція в Україні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.