О. Кужель: суд та прокуратура повинні дослідити розподіл майна вбитого Щербаня

07 березня 2013, 11:54
Власник сторінки
0
219
О. Кужель: суд та прокуратура повинні дослідити розподіл майна вбитого Щербаня

Олександра Кужель закликає прокуратуру та суд провести розслідування щодо розподілу майна, яке належало народному депутату Євгену Щербаню після його вбивства.

"Я думаю, що суд та прокуратура мали б дослідити, до кого перейшло майно найбільш заможного бізнесмена. Вам нескладно це буде зробити, і його діти будуть вам вдячні", - сказала Олександра Кужель.
Свідок захисту також наголосила на відсутності конфліктів між компаніями Євгенія Щербаня та Юлії Тимошенко. "З компанією "ЄЕСУ" не було проблем. Я можу припустити, що у Євгена був конфлікт з "Ітерою". І обставини розстрілу Євгенія Щербаня говорять про те, що без допомоги спецслужб жоден кілер не зміг би здійснити це вбивство. Організація замаху на такому рівні неможлива для людей навіть такого рівня як Лазаренко, не кажучи вже про бандитів, яких зараз називають організаторами та виконавцями", - додала вона.
"Мої припущення виходять з того, що Євген Щербань не захотів мені передавати документи, які він обіцяв передати для розслідування парламентською комісією, та з його застереження: "Я хочу, щоб ти була жива", - підкреслила Олександра Кужель.
Як відомо, Печерський районний суд Києва у рамках слідчих дій у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня сьогодні за відсутності Юлії Тимошенко проводить допит свідка захисту – Олександри Кужель.
"Відсутність Юлії Тимошенко не є перешкодою для проведення процесуальних дій", - заявила слідчий суддя, незважаючи на заперечення захисту Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, Олександра Кужель була соратницею Євгена Щербаня по Ліберальній партії України. Вона з ним познайомилася у 1994 році після обрання до складу парламенту у одномандатних виборчих округах.
У травні 2012 року Генеральна прокуратура викликала Олександру Кужель на допит у справі про вбивство у 1996 році Євгена Щербаня. Проте сьогодні її викликано до суду відповідно до клопотання захисту Юлії Тимошенко.
У рамках досудового розслідування справи суд допитав трьох свідків, заявлених зі сторони обвинувачення - Ігоря Мар'їнкова, Сергія Зайцева та Володимира Щербаня. Допити всіх цих свідків відбувалися за відсутності Юлії Тимошенко, незважаючи на те, що екс-прем'єр-міністр не відмовлялася від участі у засіданнях суду.
У своїх показах свідки не надали жодних доказів, які б підтверджували причетність Юлії Тимошенко до резонансного злочину 90-х років.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.