Річці Сіверський Донець загрожує екологічна катастрофа

31 березня 2013, 15:35
Власник сторінки
0
316
Річці Сіверський Донець загрожує екологічна катастрофа

На нараді, що проходила у Донецьку, присвяченій екологічним проблемам регіону, екологи та місцеві чиновники визнали тяжке становище – на межі екологічної катастрофи знаходиться річка Сіверський Донец

Як відомо, басейн річки Сіверський Донець зачіпає три області України – Луганську, Харківську і Донецьку, а також дві області Російської Федерації – Ростовську й Білгородську.
Всі присутні на нараді екологи заявили, що основне забруднення річки відбувається саме на території України, а конкретно – в Донецькій і Луганській областях. На російсько-українському кордоні, в районі Бєлгорода і Харкова, стан річки Сіверський Донець у верхній течії екологи оцінили як «хороший», проте після повернення до Росії, в районі Донецька і Ростова, стан річки оцінюється як «забруднення четвертої категорії».
Відзначимо, що основну порцію шкідливих добавок Сіверський Донець отримує в районі міста Лисичанська, і далі стан води в річці суттєво не змінюється. Від загального обсягу забруднень Донецьк і Луганськ займають близько 94%. Минулого року, за даними Сіверсько-Донецького басейнового управління, близько 290 підприємств скинули в басейн Сіверського Дінця більш 676 млн кубометрів стоків, при цьому яку-небудь очистку пройшла лише половина даного обсягу.
Додамо, що серед постачальників забруднених стоків лідерство утримують вугільні шахти, яких налічується 109, об'єкти ЖКГ (45), і інші промислові підприємства (34 об'єкти). Найдивовижніше не в тому, що місцеві органи влади ніяк не можуть перешкодити забрудненню, а в тому, що місцева влада просту нездатна навіть «покарати карбованцем»: відсоток сплати збору за водокористування в останні шість років не перевищував позначку в 70%.

За матеріалами: zn.ua
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.