НОВИЙ КПК – КРОК ДО ВСТАНОВЛЕННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДИКТАТУРИ В УКРАЇНІ

21 листопада 2012, 10:53
Власник сторінки
0
228
НОВИЙ КПК – КРОК ДО ВСТАНОВЛЕННЯ ПОЛІЦЕЙСЬКОЇ ДИКТАТУРИ В УКРАЇНІ

На мою особисту думку, новий Кримінально-процесуальний кодекс України з учорашнього дня фактично штовхнув Україну в тенети встановлення поліцейської диктатури в державі.

Так наприклад, згідно попереднього КПК, людина повинна була бути інформована попередньо, що проти неї порушено кримінальну справу. З моменту звинувачення чи затримання, вона мала право на адвоката. Із самого моменту коли людина визнавалася свідком, вона теж мала право на адвоката. Коли здійснювався обшук, то він відбувався в присутності власника помешкання про що його попередньо мали інформувати. Так звісно не завжди було, але згідно законодавчого акта так мало б бути принаймні.

            Тепер же до житла можно проникати та його обшукувати таємно. А за таких умов, виходить, у міліції з'явилася додаткова можливість 100% знайти саме те що їй треба, навіть за умов того, що його немає в природі…

            Статті 274 нового КПК «Негласне отримання зразків, необхідних для порівняльного дослідження». Згідно цієї «цікавої» статейки тепер вашу кров, зразки ДНК, відбитки пальців «правопохоронці» можуть отримати негласно і використовувати в потрібних для них самих цілях. А ви про цей ввесь бред навіть знати нічого не будете, як мовиться «до поры, до времени».  А згідно статті 270 Вас тепер можуть в будь який момент і де завгодно записувати тишком нишком на аудіо і відео. Не менш цікавою є і стаття 97 КПК згідно якої покази може дати і «мрець» не те що людина яка і в глаза нічого не бачила і не чула. Як висловився один із моїх знайомих працівників прокурорської системи: «Стукачі та провокатори отримали законний статус».

            Це далеко не всі «страсті кримінально-роцесуальні». Впевнений, що з плином часу цей перелік ще поповниться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.