ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

08 жовтня 2012, 13:21
Власник сторінки
0
268
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДСЬКОСТІ

Шановна громада міста Ізюм!Шановні депутати Ізюмської міської ради!

Ми, жителі міста Ізюму, яким не байдужа подальша доля міста, які не згодні з політикою пограбування міста та його мешканців, котру посилено проводить Ізюмський міський голова Божков Олександр Андрійович, звертаємося до Ізюмчан та до обраних ними депутатів Ізюмської міської ради, з пропозицією негайного проведення сесії Ізюмської міської ради з питання зупинення подальшого пограбування міста та його жителів.

Ми неодноразово, зверталися до Ізюмської міської ради з питання відкритого, злочинного пограбування міста, але Ізюмський міський голова Божков О.А., зловживаючи владою, жодного разу не допустив до розгляду сесією міської ради порушених в наших зверненнях питання.

В зв’язку з такими злочинними діями міського голови Божкова О.А., ми змушені були звернутися за захистом нашого права та права Ізюмчан, на гідне життя в рідному місті звернутися до Ізюмського міськрайонного суду.

З метою перешкоджання судовому розгляду справи Ізюмський міський голова Божков О.А., ігноруючи законодавство, використовуючи свої службові повноваження саме з метою не допущення судового розгляду наслідків його неправомірної діяльності, за рахунок місцевого бюджету, надає неправомірні вигоди (хабарі) суддям Ізюмського міськрайонного суду, в наслідок чого скасовано конституційне право Ізюмчан, приймати участь у судовому розгляді справи. В даний час, розгляд судової справи перенесено до Борівського районного суду.

Законодавець передбачив наше право з питання врегулювання цього адміністративно-правового спору, звернутися до відповідача – Ізюмської міської ради. Звертаємо Вашу увагу, шановні депутати Ізюмської міської ради, що згідно рішення Конституційного суду України, наше звернення до Ізюмської міської ради з питання віднесеного до її відання, міська рада зобов’язана розглянути на своїй черговій сесії та прийняти рішення по нашому зверненню, а міський голова зобов’язаний забезпечити підготовку рішення міської ради за нашим зверненням та винести його на розгляд міської ради.

Аналізуючи, ситуацію щодо організації умисного розкрадання комунального майна та бюджету міста, вважаємо, що до цих дій Ізюмського міського голову Божкова О.А. призвело безумовно його намагання служити не Ізюмській міській громаді, а окремим особам.

Звертаємо Вашу увагу, що прийняттю рішення Ізюмської міської ради стосовно продажу ізольованих труб резервного трубопроводу напірного каналізаційного колектору Д-500 мм., передувала ціла череда подій, в наслідок яких незаконно було змінено керівництво міста і в результаті до влади прийшов Божков О.А..

Депутатами Ізюмської міської ради було встановлено факт крадіжки дорожніх плит директором Ізюмського водоканалу Піжуріним А.В.. На вимогу депутатів міської ради, тодішній міський голова Сепітий В.Г., звільнив з посади директора водоканалу Піжуріна А.В..

На зміну одному крадію, в водоканал приходить інший. На посаду директора призначається, нині працюючий керуючий справами виконкому міської ради Ольховський О.Г.. І цього разу, депутатський корпус забив тривогу, виявивши в водоканалі факти зухвалого розкрадання комунального майна Ізюмської громади. На вимогу депутатів міської ради, за організацію розкрадання комунального майна Ольховський О.Г. був звільнений з посади директора водоканалу (звернення депутатів з цього питання було опубліковане в Ізюмській міськрайонній газеті “Обрії Ізюмини” № 13 від 15 лютого 2008 року). Більше того, ревізія КРУ, встановила, що за час керівництва водоканалом Ольховським О. Г., здійснено «відчуження комунального майна, на користь фізичних осіб, з порушенням законодавства на загальну суму 472 690, 00 грн. та як наслідок втрати комунального майна територіальної громади», проведено «зайвих виплат бюджетних коштів на загальну суму 68245,00 грн.» при виконанні робіт по реконструкції водогону по вул. К. Орлова М. Жукова, та вчинено інших фінансових порушень на суму понад 1500 тис. грн.. За даними фактами Ізюмської міжрайонною прокуратурою було порушено кримінальну справу.

Звільненого за організацію розкрадання комунального майна, як великого спеціаліста в цій сфері, ігноруючи діюче законодавство, Ольховського О.Г., призначають керуючим справами виконкому Ізюмської міської ради. Ізюмський міськрайонний суд, будучи на той час незалежним, і керуючись верховенством права та законністю, визнав рішення стосовно призначення на посаду керуючого справами виконкому Ольховського О.Г. незаконним і скасував його. В справу по захисту Ольховського О.Г., негайно втручається, вже на той час, Ізюмський міський голова Божков О.Г., рада під його керівництвом оспорює рішення Ізюмського міськрайонного суду і в даний час справа знаходиться на розгляді у Вищому адміністративному суді України.

Вважаємо, що всі ці та наступні дії, щодо організації розкрадання комунального майна та бюджетних коштів Ізюмський міський голова Божков О.А., вчиняє під безпосереднім керівництвом нині керуючого справами виконкому, спеціалістом з організації розкрадання комунального майна, Ольховського О.Г..

Щоб в подальшому Ізюмський міськрайонний суд був керованим, міський голова Божков О.А., терміново протягує через рішення міської ради, «Програму забезпечення судово-правової реформи і діяльності Ізюмського міськрайонного суду на 2010-2013 роки», якою передбачає надання неправомірної вигоди суддям Ізюмського міськрайонного суду, в тому числі: «допомоги в матеріально-технічному забезпеченні суду, … в організації санаторно-курортного оздоровлення суддів … членів їх сімей … оздоровлення дітей працівників суду». Передбачені даною «Програмою …» заходи фінансуються «… за рахунок спонсорських надходжень, благодійної допомоги фізичних і юридичних осіб … коштів міського… бюджету». Ця «Програма …» діє до цього часу, суд став виконувати будь-яке замовлення міського голови Божкова О.А.. Тим більше, що доводячи свою підтримку голові Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М., на посаду до виконавчого комітету міської ради зараховується його дружина.

Як приклад виконання безпосереднього замовлення міського голови Божкова О.А. наведемо, дружнього прийняття рішень суддями Ізюмського міськрайонного суду, в результаті прийняття яких майже два роки не розглядається дана судова справа, щодо незаконного продажу комунального майна, введення в результаті бездіяльності Ізюмського міського голови непередбачених додаткових тарифів на житлово-комунальні послуги та інших неправомірних дій міського голови Божкова О.А..

Прийнявши дану справу до провадження, суддя Бутенко В.М., зухвало закриває її, мотивуючи, що порушено строки звернення до суду. Апеляційний суд Харківської області вказує на неправомірні дії цього судді, що строки звернення не були порушені і зобов’язує провести судовий розгляд справи.

Тепер уже за справу беруться спочатку суддя Вергун І.В., а потім суддя Хайкін В.М.. Вказані судді кожний окремо, таємно, як в 1937 році, непевно вночі, самостійно розглядають справу навіть не повідомляючи про це нас, як заявників і всупереч вимогам закону приймають рішення за вказівкою замовника. Судді Ізюмського міськрайонного суду Вергун І.В. та Хайкін В.М., з метою недопущення розголосу даної справи в Ізюмі, щоб жителі міста не могли бути присутніми та не мали інформації про хід розгляду даної справи, прийняли рішення про задоволення неіснуючої нашої зави про відвід цих судді від участі в справі. Нашої заяви з даного питання взагалі не існує в природі, тим більше, що ми не мали інформації про прийняття даної справи до провадження цими суддями. Таким чином, ми стверджуємо, Ізюмський міськрайонний суд діє та виконує замовлення, в залежності від рівня оплати міським головою Божковим О.А., матеріальної допомоги, в тому числі за рахунок місцевого бюджету.

На нашу думку, наступний етап пограбування комунального господарства міста, уже за участю Ізюмського міського голови Бжкова О.А., спонукало в першу чергу необхідність пошуку джерела фінансування, для надання чергових хабарів з метою розвалу та закриття порушеної на той час кримінальної справи, за фактами розкрадання в особливо великих розмірах комунального майна під час керівництва Ольховським О.Г. в водоканалі. Крім того, Ізюмському міському голові Божкову О.А. на той час необхідно було вишукати кошти на проведення своєї виборної компанії на чергових виборах міського голови.

Ось тут і знадобився досвід розкрадання комунального майна колишніми керівниками водоканалу Ольховським О.Г. та Піжуріним А.В..

Ізюмський міський голова Божков О.А., особисто, терміново запрошує на посаду керівника водоканалу Піжуріна А.В.. З розуміло, що організувати пограбування водоканалу одноосібно Піжурін А.В., не мав можливості, цьому могли зашкодити самі працівники водоканалу та наявний директор підприємства. Ізюмський міський голова Божков О.А., з метою отримання в швидкому темпі потрібні кошти, вводить, на допомогу заступнику директора водоканалу Піжуріну А.В., одразу десять посад до адміністративно-управлінського штату підприємства. Вилучає із рук директора управління фінансами підприємства та передає їх безпосередньо до рук заступника директора Піжуріна А.В.. На нашу думку, саме за оперативність роботи команди Піжуріна А.В. по пошуку джерела фінансування, Ізюмський міський голова Божков О.А., встановлює особисто Піжуріну А.В., заробітну плату майже вдвічі більшу, ніж передбачено законодавством та встановлену навіть для діючого директора водоканалу. Вважаємо, що за всіма цими призначеннями стоїть саме керуючий справами виконавчого комітету Ольховський О.Г., адже згідно його посадових обов’язків, саме він є відповідальним за законність та обґрунтованість прийнятих розпоряджень та рішень, щодо призначення на посади керівників в комунальних підприємствах та встановлення їм рівня заробітної плати.

Отримавши посаду керівника водоканалу, з метою термінового добування коштів, Піжурін А.В., не змусив Божкова О.А., чекати, а розвернув досить бурно свою діяльність по продажу майна водоканалу. Майно розпочалося продаватися, приватним особам, без будь-якого конкурсу та за найнижчими цінами, встановленими особисто новим керівником водоканалу – «по ціні металолому». Піжурін А.В. розійшовся так, що продає ізольовані труби Д-500 мм, резервного трубопроводу напірного каналізаційного колектору. Справа в тому, що напірний каналізаційний трубопровід будувався вже в період розпаду Радянського Союзу «Ямалгеологією» і фактично цей трубопровід не був підключений і по ньому жодного разу не транспортувалися стічні вод. Отже труби були не мали зносу, а отже вартість цих труб у декілька раз більша ніж «вартість металобрухту». Вважаємо, що саме ця різниця у вартості, в першу чергу і була використана, створеною за участю міського голови Божкова О.А., угрупування на власні цілі. Ці фахівці, під час зухвалого продажу комунального майна не гербують і підробляти певні документи.

Слід відмітити, що за попередніми висновками спеціалістів будівництво нового напірного каналізаційного колектору обійдеться щонайменше у 30,0 млн. грн.. Невже міським головою Божковим О.А. і ці витрати будуть покладені в тарифи на житлово-комунальні послуги та Ізюмчани примушені будуть сплачувати, за вкрадене? Адже такий досвід у нього вже є, коли за проведені роботи по демонтажу цього трубопроводу, а це не одна сотня тисяч гривень, оплатили через тариф на водопостачання та каналізацію жителі міста.

Але все таємне, колись стає відомим. Виявляється, що в м. Ізюмі діє ще й Контрольно-ревізійний відділ, який досить часто стає на заваді крадіям.

Нагадаємо, що факти розкрадання комунального майна під керівництвом Ольховського О.Г. були встановлені ревізією КРУ.

Так сталося і цього разу. Ревізією КРУ було встановлено, незаконність продажу комунального майна та використання бюджетних коштів, в результаті чого тільки міський бюджет втратив – 465,481 тис. грн..

На виручку впійманому на гарячому крадію, негайно кидається міський голова Божков О.А.. Терміново скасовується призначена сесія міської ради, скликається негайно постійна депутатська комісія, на якій особисто міський голова Божков О.А. доводить про необхідність негайно продати комунальне майно, без включення його до переліку комунального майна, що підлягає приватизації, без проведення будь-якого конкурсу, за найнижчими цінами – «по вартості металобрухту». При цьому у міського голови Божкова О.А., напевне щось сталося з пам’яттю, і він приховує від депутатів міської ради, що майно вже продано, а рішення ради про надання дозволу на продаж необхідно лише для того щоб врятувати крадія від відповідальності.

Ревізія КРУ продовжуючи свою роботу, встановлює факт незаконного використання, за розпорядженням керівника водоканалу, бюджетних коштів, які повинні були надійти до міського бюджету. Але і цього разу міський голова Божков О.А., проявляє особисту заінтересованість і негайно, ігноруючи висновки постійної депутатської комісії з питань бюджету та юридичного відділу, виносить на сесію міської ради і наполягає на негайному прийнятті заднім числом рішення про надання дозволу керівництву водоканалу самостійно розпоряджатися цими бюджетними коштами. І знову, міський голова Божков О.А., забуває повідомити депутатів міської ради, що бюджетні кошти вже давно самостійно витрачені його особистим ставлеником та що дане рішення знову таки потрібно для прикриття крадія від відповідальності. Після неодноразових пере голосувань лічильна комісія, як завжди під тиском міського голови Божкова О.А., оголошує, що за дане рішення проголосувало мінімально необхідна кількість депутатів.

Ігноруючи, пропозицію КРУ міському голові Божкову О.А., прийняти управлінське рішення, в тому числі і з питання відшкодування нанесених збитків, покриваючи крадіїв, міський голова навіть не виносить на розгляд ради, як це передбачено законодавством, питання про відшкодування винними нанесених Ізюмській громаді збитків, замовчує дане питання перед радою.

На нашу думку, саме в результаті бездіяльності міського голови Божкова О.А., чи навпаки успішній його діяльності стосовно охорони крадії, лише до міського бюджету не відшкодовано втрати нанесені тільки в водоканалі спочатку під керівництвом Ольховського О.Г., а потім Піжуріна А.В. в розмірі 472 690, 00 тис. грн. та 465,481 тис. грн. відповідно.

Крім того, ми вважаємо, що міський голова Божков О.А., впровадивши незаконно додаткові тарифи на житлово-комунальні послуги, в тому числі за роботи пов’язані з повіркою водомірів, умисне змушує населення за одні і ті ж послуги сплачувати неодноразово.

Саме з огляду на вищенаведене, ми звертаємося до депутатів Ізюмської міської ради, яким на нашу думку не байдуже майбутнє міста, негайно у відповідності до законодавства розглянути на черговій сесії міської ради надані наші пропозиції, щодо врегулювання адміністративно-правового спору, з метою припинення пограбування міста, прийняття необхідних заходів по відшкодуванню винними нанесених міському бюджету збитків та припинення зобов’язання населення міста проводити подвійну оплату за житлово-комунальні послуги.

Правозахистник
Беcпалий Дмитро Олегович (підпис)

Кандидат в
народні депутати України
Заїка Артем Миколайович (підпис)

Помічник-консультант
Народного депутата України
Лесик Василь Яколєвич (підпис)

Депутат Ізюмської міської ради
3 та 5 скликання
Шевченко Леонід Федорович (підпис)
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.