СУДДІВСЬКІЙ КОРУПЦІЇ БІЙ!!! ВЧОРА ПОДАВ НА ГОЛОВУ ІЗЮМСЬКОГО МІСЬКРАЙСУДУ В СУД!

12 червня 2012, 16:00
Власник сторінки
0
448
СУДДІВСЬКІЙ КОРУПЦІЇ БІЙ!!! ВЧОРА ПОДАВ НА ГОЛОВУ ІЗЮМСЬКОГО МІСЬКРАЙСУДУ В СУД!

Вчора, 11 червня, пішов на те, що подав на голову Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Ігора Миколайовича Адамова в Харківський окружний адміністративний суд.

Причиною мого судового позову до голови Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Ігора Адамова, стало те, що ним зухвало, відкрито та цинічно вчинено корупційні діяння відносно цілого ряду ізюмчан.

ТЕКСТ ПОЗОВУ ДОДАЮ, СПОДІВАЮСЯ ЩО СТАНЕ В НАГОДІ ТАКИМ ЖЕ БОРЦЯМ, ЯК І Я:

Позовна заява.

(оскарження неправомірних дій суб’єкта владних повноважень).

Відповідно до статті 20 Закону України “Про судоустрій та статус суддів” голови місцевих судів займають адміністративні посади. Згідно ст. 24 цього Закону голова місцевого суду наділений такими управлінськими повноваженнями як: «представляє суд як орган державної влади у зносинах з іншими органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними та юридичними особами; контролює ефективність діяльності апарату суду …; контролює ведення в суді судової статистики, дбає про інформаційно-аналітичне забезпечення суддів з метою підвищення якості судочинства; здійснює інші повноваження, визначені законом… з питань, що належать до його адміністративних повноважень, видає накази і розпорядження».

Згідно ст. 126 Конституції України «незалежність i недоторканність суддів гарантуються Конституцією i законами України. Вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється».

З метою впливу на суддів, забезпечення можливості впливу на прийняття суддями потрібних йому судових рішень, створення умов за яких судді приймаючи судові рішення змушені будуть враховувати відносини з відповідачем, ініціював розробку, прийняття та впровадження в дію Ізюмською міською радою Харківської області «Програми забезпечення судово-правової реформи і діяльності Ізюмського міськрайонного суду на 2010-213 роки» (рішення Ізюмської міської ради № 3544 від 29 січня 2010 року). Відповідно до даної «Програми …» Ізюмська міська рада та Ізюмський міський голова зобов’язалися вжити «заходів … щодо першочергового забезпечення суддів Ізюмського міськрайонного суду … житлом.(Надано право незаконної приватизації квартири придбаної за кошти державного бюджету голові Ізюмського міськрайонного суду Адамову І.М.) Надання допомоги в організації санаторно-курортного оздоровлення суддів, членів їх сімей, працівників апарату суддів. Надання допомоги в організації санаторно-курортного оздоровлення дітей працівників суду…». При цьому фінансування вказаних «заходів … здійснюється за рахунок спонсорських надходжень, благодійної допомоги фізичних і юридичних осіб … коштів міського… бюджету». Зрозуміло, що розмір фактичного надання допомоги суддям за «рахунок спонсорських надходжень, благодійної допомоги фізичних і юридичних осіб» реально неможливо навіть дослідити. На виконання вказаної «Програми …», Ізюмська міська рада Харківської області, за особистим зверненням голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М. (лист № 10247 від 19 травня 2011 року) приймає рішення №0512 від 24.06.2011 року «Про виділення коштів Ізюмському міськрайонному суду на придбання комп’ютерної техніки та внесення змін до Ізюмського міського бюджету на 2011 рік». Таким чином, Ізюмський міський голова, Ізюмська міська рада та її виконавчий комітет посиливши свій вплив на суддів Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, зобов’язує їх приймати неправосудні рішення на його користь, умисне затягувати розгляд судових справ.

Відповідно до ст. 17 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» «Органам державної влади, органам місцевого самоврядування забороняється одержувати від фізичних, юридичних осіб безоплатно послуги та майно…». Отже, голова Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Адамов І. М., порушуючи діючі закони ініціював отримання неправомірних вигод від відповідачів, а саме Ізюмського міського голови, Ізюмської міської ради та її виконавчого комітету.

В результаті такої неправомірної діяльності голови Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, скасовано гарантоване ч. 1 ст. 6 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод якою встановлено, що «кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом,…».

Вважаю, що саме в результаті такої не правової діяльності голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М. судова справа №2016/2а-5629/2011 за колективною позовною заявою, за моєї участі, з лютого 2011 року не розглянута по суті до цього часу та передана на розгляд до іншого регіону.

Підтвердженням фактів, вчинення умисних дій щодо корупційних відносин голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М. з Ізюмським міським головою та Ізюмською міською радою служить наступне:

1. Ізюмським міськрайонним судом в березні 2011 року відкрито, зухвало були надані переваги відповідачу, суб’єкту владних повноважень Ізюмській міській раді та Ізюмському міському голові, в зв’язку з чим ми змушені були заявити відвід судді, який ухвалою від 14 березня 2011 року був задоволений.

2. Ізюмський міськрайонний суд ухвалою від 18 березня 2011 року залишив наш адміністративний позов без розгляду.

Незаконність винесення даної ухвали встановлена Харківським апеляційним адміністративним судом, який скасував вказану ухвалу.

3. 23 серпня 2011 року Ізюмський міськрайонний суд прийнявши ухвалу про забезпечення адміністративного позову не направив її для виконання до Відділу державної виконавчої служби Ізюмського МРУЮ,у відповідності до листа №18100 від 25.08.2011 р., в зв’язку з чим виконавче провадження не було відкрито, ухвала суду залишилася не виконаною. В цей час, в супереч вимогам ст. 17 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», силами Ізюмського комунального виробничого водопровідно-каналізаційного підприємства (суб’єкта якому також було направлено для виконання вказану ухвалу) безоплатно здійснено ремонт приміщення суду (вхід до приміщення суду, встановлення козирка та інше). Тобто, за не виконання ухвали Ізюмського міськрайонного суду від 23серпня 2011року, судом отримано від відповідача безоплатно послуги в ремонті приміщення суду.

4. Ізюмський міськрайонний суд під час наступних судових слухань, зобов’язав нас, позивачів по даній справі, всупереч вимог ч. 2 ст. 71 КАС України, згідно якої «в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову», надати суду оригінали Державних будівельних норм та правил, з питання будівництва каналізаційних систем. При цьому заборонивши використати для цих цілей документи отримані через Інтернет. Таким чином, Ізюмський міськрайонний суд грубо,зухвало переніс обов’язки відповідача Ізюмського міського голови та Ізюмської міської ради на нас позивачів.

5. Ізюмський міськрайонний суд, з метою тиску на нас відповідачів, змусив нас сплатити додатково, державне мито в сумі не передбаченій законодавством.

6. Відкрито надаючи переваги відповідачу Ізюмській міській раді та Ізюмському міському голові, зухвало ігноруючи, вимоги Законів України та Європейської Конвенції про захист прав і основоположних свобод людини, Ізюмський міськрайонний суд, порушивши встановлений ч. 1 ст. 122 КАС України розумний строк розгляду справи «не більше місяця з дня відкриття провадження у справі» розглядає справу більше року.

Грубо порушуючи вимоги законодавства, після майже річного розгляду судової справи, за відсутності нашої заяви про відвід суду (тобто фактично вносячи завідомо неправдиві дані в судові рішення), таємно від нас не повідомляючи про час та дату проведення судових засідань, суддями Ізюмського міськрайонного суду приймаються ухвали про відвід суду та передачу справи до суду іншого регіону (ухвали від 18.04.2012 року, 07.05.2012 року, 08.05.2012 року, 16.05.2012 року).

Відповідно до ч. 1 ст. 19 КАС України «Адміністративні справи вирішуються адміністративним судом за місцезнаходженням відповідача». Згідно ч. 3 ст. 12 КАС України «розгляд справ в адміністративних судах проводиться відкрито».

Таким чином, в результаті корупційної діяльності голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М., в частині прийняття від відповідача неправомірної вигоди згідно рішень Ізюмської міської ради № 3544 від 29 січня 2010 року та №0512 від 24.06.2011 року скасовано моє право та право жителів м. Ізюму на відкритий розгляд даної судової справи за місцезнаходженням відповідача. В подальшому моя участь у розгляді даної справи за межами м. Ізюму вимагає від мене додаткових зусиль та значних фінансових коштів. Крім того, жителі міста які були присутні при відкритому розгляді даної судової справи, не зважаючи на те, що вона стосується їх інтересів, фізично не матимуть можливість відвідувати судові засідання в іншому регіоні.

Своїми корупційними діями голова Ізюмського міськрайонного суду Адамов І.М. завдав мені значних моральних страждань, які виразилися, у почутті несправедливості, у негативному впливі на честь, гідність та ділову репутацію, у порушенні нормальних життєвих зв'язків через неможливість продовження активного громадського життя, порушенні стосунків з оточуючими людьми, у почутті сорому від своєї безпорадності та незахищеності перед свавіллям голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М., психологічного дискомфорту, утвердження в поглядах Ізюмчан позиції, що судова влада в місті є корупційною і діє лише на основі хабарництва.

Моральну шкоду нанесену мені в результаті корупційних дій голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М., я оцінюю у 10,00 тис. грн..

З огляду на вищенаведене, керуючись ст. ст. 6, 7, 17, 18, 19, 49, 51, 104-106, 137 КАС України,

прошу:

1. Визнати діяльність голови Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Адамова Ігоря Миколайовича, в частині організації діяльності Ізюмського міськрайонного суду на корупційній основі у відповідності до прийнятого за його ініціативою рішень Ізюмської міської ради № 3544 від 29 січня 2010 року «Про «Програму забезпечення судово-правової реформи і діяльності Ізюмського міськрайонного суду на 2010-213 роки» та №0512 від 24.06.2011 року «Про виділення коштів Ізюмському міськрайонному суду на придбання комп’ютерної техніки та внесення змін до Ізюмського міського бюджету на 2011 рік» та прийняття від відповідачів неправомірної вигоди, не правомірною та незаконною.

2. Зобов’язати голову Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М. ініціювати перед Ізюмською міською радою Харківської області питання про скасування рішень № 3544 від 29 січня 2010 року «Про «Програму забезпечення судово-правової реформи і діяльності Ізюмського міськрайонного суду на 2010-213 роки» та №0512 від 24.06.2011 року «Про виділення коштів Ізюмському міськрайонному суду на придбання комп’ютерної техніки та внесення змін до Ізюмського міського бюджету на 2011 рік», як таких, що суперечать вимогам Конституції та Законів України і покладені в основу організації корупційної діяльності Ізюмського міськрайонного суду Харківської області.

3. Зобов’язати голову Ізюмського міськрайонного суд Адамова І.М. повернути відповідачам незаконно отримані неправомірні вигоди.

4. Зобов’язати голову Ізюмського міськрайонного суду Адамова І.М. організувати, за власний кошт, доставку учасників судової справи №2016/2а-5629/2011 та жителів міста Ізюму, які бажають бути присутніми під час відкритого судового розгляду справи, до Борівського районного суду та повернення до міста Ізюму на час судових засідань, а також відшкодування витрат цим особам пов’язаних з відрядженням до іншого регіону.

5. Винести окрему ухвалу суду, про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до відповідальності голову Ізюмського міськрайонного суд Адамова Ігоря Миколайовича за вчинення корупційного правопорушення передбачене вимогами Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

6. Стягнути з голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова Ігоря Миколайовича на мою користь компенсацію за нанесену моральну шкоду у сумі 10,00 тис. грн..

7. Стягнути з голови Ізюмського міськрайонного суду Адамова Ігоря Миколайовича на мою користь витрати на юридичні послуги.

8. Судові витрати покласти на відповідача.

Додається:

1. Рішення Ізюмської міської ради № 3544 від 29 січня 2010 року «Про «Програму забезпечення судово-правової реформи і діяльності Ізюмського міськрайонного суду на 2010-213 роки».

2. Лист голови Ізюмського міськрайонного суду №10247 від 19 травня 2011 року.

3. Рішення Ізюмської міської ради №0512 від 24.06.2011 року «Про виділення коштів Ізюмському міськрайонному суду на придбання комп’ютерної техніки та внесення змін до Ізюмського міського бюджету на 2011 рік».

4. Ухвала судді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Зелінського В.Г. від 18.04.2012 року.

5. Ухвала судді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Хайкіна В.М. від 07.05.2012 року.

6. Ухвала судді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Вергуна І.В. від 08.05.2012 року.

7. Ухвала судді Ізюмського міськрайонного суду Харківської області Вергуна І.В. від 16.05.2012 року.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.