ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ до Ізюмського міжрайонного прокурора А.С. Жмуцького

25 січня 2013, 08:21
Власник сторінки
0
238
ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ до Ізюмського міжрайонного прокурора А.С. Жмуцького

Ізюмським міським головою Олександром Андрійовичем Божковим скоєно черговий посадовий злочин.

Шановний Андрію Станіславовичу! 

Системне зловживання своїми службовими повноваженнями Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем, не виконання Конституції та Законів України, використання службового становища в особистих цілях, наносить значну шкоду не лише місту Ізюму. Нехтування Конституції та Законів України негативно впливає на розвиток місцевого самоврядування та зашкоджую подальшому його становлення в Україні.

Враховуючи, що з введенням в дію нового Кримінально-процесуального Кодексу України, будь-яке кримінальне провадження, в тому числі і вчинене посадовими особами органів місцевого самоврядування тепер проводять слідчими органів Міністерства Внутрішніх Справ України, з метою впливу на їх діяльність Ізюмський міський голова Божков О.А., протягнув через незаконне рішення Ізюмської міської ради №1568 від 28 грудня 2012 року обрання членом Виконавчого комітету Ізюмської міської ради 6 скликання Рибальченка Ігоря Івановича – начальника Ізюмського міського відділу ГУМВС України в Харківській області, полковника міліції.

Відповідно до ст. 140 Конституції України «Місцеве самоврядування є правом територіальної громади - жителів … міста - самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції i законів України». Згідно ст. 3 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» «Громадяни  України реалізують своє право на участь у місцевому самоврядуванні за належністю до відповідних територіальних громад». Частиною 3 ст. 3 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» встановлено, що «Належність громадянина до відповідної територіальної громади визначається його місцем проживання на її території згідно із Законом України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".
З огляду на наведені вимоги Конституції та Законів України Рибальченко Ігор Іванович, який працює начальником Ізюмського міського відділу ГУМВС України в Харківській області і в зв’язку з цим тимчасово перебуває на території міста, в даний час не є членом територіальної громади м. Ізюму Харківської області, а отже не може бути обраним до Виконавчого комітету Ізюмської міської ради. Дане твердження підтверджується не лише відсутністю відповідної прописки в м. Ізюмі, а і не внесення Рибальченко І.І., до списків виборців м. Ізюму Харківської області. (Постійна прописка Рибальченко І.І. не може бути оприлюднена у відповідності до вимог діючого законодавства.) 
Крім того, з метою масовості вчинення порушення Конституції та Законів України, щодо обрання в органи місцевого самоуправління осіб, що не є членами територіальної громади м. Ізюму, за ініціативи Ізюмського міського голови Божкова О.А., одночасно цим же рішенням Ізюмської міської ради, членом Виконавчого комітету обрано Шоломицького Леоніда Валентиновича – директора державного підприємства “Ізюмський приладобудівний завод”, який з подібних підстав не є в даний час членом територіальної громади м. Ізюму.

Враховуючи зазначені неправомірні дії Ізюмського міського голови Божкова О.А., прийняті з особистої користі, прошу вжити заходів прокурорського реагування, щодо скасування незаконного рішення Ізюмської міської ради №1568 від 28 грудня 2012 року «Про внесення змін до рішення 2 сесії Ізюмської міської ради 6 скликання № 0010 від 23 листопада 2010р. "Про затвердження персонального складу виконавчого комітету Ізюмської міської ради 6 скликання"».

Одночасно звертаюся до шановних Рибальченка Ігоря Івановича – начальника Ізюмського міського відділу ГУМВС України в Харківській області, полковника міліції та Шоломицького Леоніда Валентиновича – директора державного підприємства “Ізюмський приладобудівний завод”.

Шановні Ігорю Івановичу та Леоніде Валентиновичу! 

Не приймайте участі у незаконних діях Ізюмського міського голови Божкова О.А., складіть негайно повноваження членів Виконавчого комітету Ізюмської міської ради 6 скликання, якими Вас незаконно наділено внаслідок чергових протиправних діянь Божкова О.А. 

З повагою,                                                                   Д.О. Беспалий

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.