Про українських псевдопатріотів

14 лютого 2013, 16:10
Власник сторінки
Менеджер компании "Ваше здоровье"
0
721
Про українських псевдопатріотів

Патріотизм без нацизму = суспільство без ксенофобії

Інтернет вже давно став не просто засобом отримання інформації але і середовищем проживання різних думок та ідей. Ідеальним місцем для таких можливістей стали популярні соціальні мережі. Наприклад такі як Вконтакте або Facebook. Тут без особливих зусиль кожний знайде що все завгодно на свій смак і колір.

Напевно багато хто з України знають таку популярну групу Вконтакте під назвою «Ми-патріоти України», яка налічує 181 тис осіб. Така кількість однодумців здавалося б повинно тільки радувати. Все було чудово, якби не одне АЛЕ.

Останнім часом є підстави предпологать що адміни групи працюють на СБУ. Підстави наступні - група швидко стала міняти свою орієнтацію з розряду національно-патріотичної в сторону неонацистких. Все частіше на сторінках цього паблік з'являються картинки і слогани закликають очищати країну від росіян, євреїв, кавказців, китайців ... Таким чином здоровий патріотизм і почуття національної свідомості підміняється відчуттям ксенофобії та агресії до інших народів. Все частіше мелькають українська свастика і відверто фашіскіх гасла ..
На жаль це явище стосується не тільки даної групи, воно поступово проникає в усі щілини національно-патріотичних ЗМІ. Але в «Патріотах України» такий розворот трапився на рідкість швидко.

Можливо, таким чином спецслужби виконують замовлення влади Януковича, хочуть дискредитувати наростаючі протестні настрої та український націоналізм в цілому. Адже для нинішньої влади дуже вигідно показати українських патріотів в чорному кольорі.

Сумно, що дуже багато українських хлопці ведуться на цю провокацію. Особливо це стосується підростаючого покоління, без сформованого ще характеру і життєвого досвіду.
Їх звинуватити в нацизмі я їх не можу, так як вони є скоріше жертвами цієї гнилої пропаганди. Залишається лише одне - пояснювати людям наскільки вистачить сил, яку смердючу і мерзенну ідею їм нав'язують під виглядом патріотизму.

Потрібно розуміти що таке націоналізм і що є нацизм.
Коли чоловiк любить свою Батьківщину то він патріот. Коли людина оспівує любов до своєї країни, своєї мови, народу, культури, традицій - то це називається націоналізм. ЗДОРОВИЙ, адекватний націоналізм.

Скажу чесно, я був вихований у російськомовному середовищі і для мене російська мова є рідною, хоча за національністю українець. Це не заважало мені його вивчити пізніше, і я пишаюся що говорю і пишу ці рядки на своїй мові. Люблю українських класиків, українську рок-музику ..
Коли людина від чистого серця заявляє: «я-українець!», це чудово. Коли ж це підкріплюється не тільки словом але й ділом - це і є на мою думку національна самосвідомість.

Але коли та сама людина говорить: «я-українець, а ви-не українці-лайно» то це вже вибачте не націоналізм. Це справжній нацизм. Коли закликають очищати Україну від «жидів і москалів» - це теж нацизм. Взагалі нацизмом вважається БУДЬ прояв нетерпимості на національному грунті, будь заклик до приниження чи ущемлення БУДЬ-ЯКИХ інших націй.

Саме ці «параметри» стали визначенням нацизму в ПАРЄ прирівняти його до комунізму, об'єднавши його одним поняттям - ТОТАЛІТАРИЗМ.

Те що це явище буквально поглинається масовою свідомістю є не що інше як деградація! Чому наприклад я, будучи українцем, повинен бути автоматично антисемітом, антимоскалем чи антикавказцем??

Хтось може заперечити, доводячи і розповідаючи про те які «кровожерливі хачі, жадібні жиди, нахабні москалі» ... Але все це ОСОБИСТІСНЕ суб'єктивне сприйняття. Наведу такий приклад. Про нашумілий випадок зі звірячим згвалтуванням і вбивством Оксани Макар напевно чули всі. Троє відморозків скоїли нелюдяний вчинок. Один їх них росіянин, другий українець, третій вірменин. Якщо взяти цей факт в національному контексті то можна було б сказати «Росіяни, українці і вірмени - гвалтівники та вбивці! ». Немає поганих націй, є погані люди. Пора б це вже нарешті зрозуміти.

Совершено очевидно, що то в усьому що відбувається як ніхто зацікавлена нинішня антинародна влада. Українські радикали для неї небезпечні тільки на Заході та Центрі країни, на Сходi та  Півдні вони скоріше навпаки приносять їм користь. А це половина України між іншим. Так вже вийшло, що півкраїни говорить по російськи і дотримується дещо інших поглядів. Але вони - теж громадяни України. Для Партії Регіонів яка вичерпала кредит довіри свого електорату, нічого не залишається як грати на примітивних популістка гаслах, що то начебто «Захистимо російську мову», «Зупинимо бандеризацією» і тд. Ці гасла потрібні перед виборами, щоб хоч чим то привернути до себе прихильність народу. У такому випадку неонацизм для них наруку. Адже потрібен гіпотетичний ворог, на тлі якого Партія Регіонів є рятівником для російськомовних.


Так вже вийшло що живучи зараз в Словаччині (чудова країна з дуже доброзичливим населенням) я поступово почав розуміти різницю між Україною і Європою. Різниця не тільки в тому що Європа багата а Україна бідна, головне що роз'єднує нас - це менталітет. Європа живе демократією і толерантністю, при якій нацисткi заклики просто не припустимі. У нас же країна котиться до радикалізації вдач. Радикалізація породілля національтную нетерпимість - ознака того що народ перебуває у глибокій песимізмі і безвихідності. Історія пам'ятає чимало фактів, коли на грунті цієї безвиході до влади прийшли такі правителі, як Гітлер, Сталін, Муссоліні, Піночет. Чим це закінчилося ви самі знаєте.

Тому про яку Європу може зараз iдти мова, з таким менталітетом?? Не в Європу вам, шановні неонацисти, а в дупу .....

Для «ідейних» ж скажу пару слів .. Шановні «псевдопатріоти», не ганьбіть нас! Або не називайте себе українцями! Через вас багато хто починає думати що ВСІ українці такі. Але крім вас є набагато більше нормальних, тверезомислячих людей.



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.