Якось непомітно минула визначна дата світової рекламної індустрії

15 липня 2013, 09:44
Власник сторінки
странствующий маркетолог
0
155
Якось непомітно минула визначна дата світової рекламної індустрії

67 років тому в Парижі широкому загалу було вперше представлено бікіні. Сьогодні якщо в рекламі не видно дітей чи тварин, то в великою ймовірністю ви побачите там струнку дівчину в бікіні.

Сьогодні достеменно відомо, що якась подоба бікіні існувала в давньому Римі. Про це нам свідчать рекламні мозаїки тих часів. стародавнє бікініНажаль не збереглися флаєри та рекламні проспекти тих часів, тому встановити що саме рекламувалося: нова колекція китайських пляжних парасольок, нове покриття підлоги для будівель тогочасних олігархів чи власне нова колекція бікіні мі вже не зможемо. Все це залишиться в зоні наших припущень. Нажаль. Цікаво інше – якось ближче до середніх віків мода на бікіні швидко вщухла. В моду ввійшли публічні спалювання людей на площах місць. Завжди було цікаво як так: без мобільників та facebook народ швиденько збігався на флеш-моби на центральних площах міст, подивитись як досить чисельна ком’юніті відьмоненависників влаштувала чергове свято групи. Здається мені що ми, сучасні рекламісти/маркетологи втратили якийсь дуже важливий інструмент реклами. Може рекламний дим, що зазивно здіймався з місць проведення акцій, а може рекламне полум’я що привертало увагю людей і налаштовувало їх на здійснення покупок на площах, де спалювали рекламну відьму... Теж не дізнаємось… Нажаль…

Взагалі здається що життя до 5 липня 1946 року було якимось… сірим та безрадісним… війна за війною, голод, криза… І тут хряць! Мішелін в бікініВ парижському басейні Луї Реар збирає людей, влаштовує якусь подобу подіуму і запрошує на нього Мішелін Бернардіні (як стало потім відомо стриптизерку одного з парижських казіно). Мішелін підіймається на подіум і весь зал (тобто басейн) затамовує подих. Подейкують, що якась парижанка похилого віку зі здивування в той день пірнула останнього разу в своєму житті. А все через те,  що на Мішелін вдягнено бікіні, тобто по міркам того часу – не вдягнено взагалі нічого. Думаю, що на той час, такий легкий наряд справив ефект ядерної бомби. Доречі бікіні і було названо в честь атолу Бікіні в складі Маршалових островів, ще проводились випробування ядерних бомб. То ж певна символіка прослідковується. Відтоді минуло 67 років. Парижанки які в 46-47 були настільки сміливі, що вдягли бікіні на пляж, сьогодні розміняли восьмий десяток років і навряд чи наважаться повторити цей подвиг сьогодні. Зауважте інше – з часів винайдення бікіні світових війн стало менше. Так є досить значні кровопролиття місцями, а місцями і більш значні ніж просто «досить значні», але це відбувається в місцях де бікіні до цього часу не в моді або взагалі під забороною.

Бікіні знайшло своє застосування і в рекламі. Про це більш детально і навідь з прикладами можете почитати тут. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
ТЕГИ: реклама,бікіні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.