ІЗЮМСЬКИМ МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ ВЧИНЕНО ЗЛОЧИН ПРОТИ ВЛАСНИХ ВИБОРЦІВ...

29 січня 2013, 16:13
Власник сторінки
0
200
ІЗЮМСЬКИМ МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ ВЧИНЕНО ЗЛОЧИН ПРОТИ ВЛАСНИХ ВИБОРЦІВ...

Надії мало, проте я прийняв рішення інформувати правоохоронні органи про вчинення злочину Ізюмським міським головою Олександром Божковим проти власних виборців...

Начальнику Ізюмського МВ ГУМВС України у Харківській області
полковнику міліції
Рибальченко І. І.
64309, м. Ізюм, Харківської обл.,
пров. Георгіївський, 4

Беcпалий Дмитро Олегович
64300, м. Ізюм, Харківська обл.,

Заява
про вчинення кримінального правопорушення Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем, стосовно Ізюмської міської територіальної громади.

Ігноруючи Конституцію та Закони України Ізюмський міський голова Божков О. А., діючи в всупереч інтересам Ізюмської міської територіальної громади, незаконно, з порушенням встановленого законодавством порядку, провів відчуження комунального майна Ізюмської міської територіальної громади, чим наносить значні збитки Ізюмській міській територіальній громаді.
З метою організації незаконного відчуження майна Ізюмським міським головою Божковим О.А., надаються переваги окремим особам, персонально для цих осіб неправомірно створюються посади в комунальних підприємствах, в супереч вимогам законодавства, встановлюються персонально завищенні рівні заробітні плати, безумовно зобов’язуючи членів Ізюмської територіальної громади оплачувати всі ці зловживання. Таким чином відкрито, зухвало наносяться збитки Ізюмській територіальній міській громаді. Свою не правомірну діяльність, що не відповідає інтересам Ізюмської міської громади, міський голова Божков О.А. неправомірно приховує за не правовими рішеннями Ізюмської міської ради та її виконавчого комітету прийнятими за його безпосередньої ініціативи.
Як слідує з листа Міжрайонного КРВ в Ізюмському та Борівських районах №113-11/294 від 09.02.2011 року «ревізією встановлено відчуження комунального майна на користь суб’єктів недержавної форми власності всупереч законодавству, …з порушенням вимог чинного законодавства…».
Відповідно до ч.1 ст. 15 Закону України «Про приватизацію державного майна» відчуження майна здійснюється «на аукціоні, за конкурсом;…Неконкурентні способи продажу майна … застосовуються щодо об'єктів, не проданих на аукціоні, за конкурсом». Частиною 2 ст. 20 цього Закону встановлено, що вартість майна, що підлягає відчуженню «визначається шляхом проведення незалежної оцінки».
Ізюмський міський голова Божков О.А., в супереч вимогам діючого законодавства, таємно від Ізюмської міської територіальної громади, особисто ініціював винесення на розгляд сесії Ізюмської міської ради, як додаткового питання рішення №4026 від 3 серпня 2010 року «Про надання дозволу Ізюмському КВ ВКП на демонтаж напірного каналізаційного колектору Ду-500мм в м. Ізюмі».
Вказаним рішенням, Ізюмська міська рада надала Ізюмському КВ ВКП на «списання з балансу ІКВ ВКП напірного каналізаційного колекторуДу-500 мм, його демонтаж та оприбуткування за вартістю металолому для подальшої реалізації».
Як слідує з листа ІКВ ВКП №738 від 02.08.2010 року та самого рішення міської рад, списання напірного каналізаційного колектору Ду-500, його демонтаж, оприбуткування на баланс проводиться з метою «подальшої реалізації та вилучення грошових коштів для погашення заборгованості ІКВ ВКП по заробітній платі». Отже списання напірного каналізаційного колектору Ду-500 мм, проводиться з метою «подальшої реалізації», а не як майна непридатного для подальшого використання.
Ізюмський міський голова Божков О.А., ініціював прийняття рішення міської ради при цьому грубо порушуючи вимоги ст. 5 Закону України «Про приватизацію державного майна», з метою провести «подальшу реалізацію» об’єкта загальнодержавного значення, який не підлягає відчуженню.
Крім того, ініціюючи прийняття даного рішення, Ізюмський міський голова Божков О.А. умисне не вносить в рішення положень про порядок та умови відчуження даного об’єкту, обов’язковість проведення незалежної оцінки, як цього вимагає ст. 15 та 20 Закону України «Про приватизацію державного майна» та не допускає передачу створеному Ізюмською міською радою органу (Управлінню житлово-комунального господарства) для подальшої реалізації комунального майна.
Крім того, у відповідності до ст. 11 Закону України «Про приватизацію державного майна» порядок відчуження комунального майна передбачає «проведення у випадках, передбачених законодавством, екологічного аудиту об'єкта».
Статтею 14 Закону України «Про екологічну експертизу» встановлено, що «Державній екологічній експертизі підлягають: техніко-економічні обґрунтування і розрахунки, проекти і робочі проекти на будівництво нових та розширення, реконструкцію, технічне переозброєння діючих підприємств; документація по перепрофілюванню, консервації та ліквідації діючих підприємств, окремих цехів, виробництв та інших промислових і господарських об'єктів, які можуть негативно впливати на стан навколишнього природного середовища».
Об’єкти водовідведення, в тому числі і система транспортування стічних вод, включаючи напірні каналізаційні колектори підвідомчі органам екологічного контролю.
Отже у відповідності до наведених вимог законодавства, при прийнятті рішення стосовно відчуження напірного каналізаційного колектору Ду-500 мм Ізюмський міський голова Божков О.А., як головна посадова особа міста повинен був обов’язково організувати проведення екологічного аудиту (експертизи) об’єкту.
Як слідує з звернення ІКВ ВКП №738, від 02.08.2010 року, що розглядалося сесією Ізюмської міської ради та Акту №3 обстеження технічного стану колекторів від 02.08.2010 року складено тимчасовою інвентаризаційною комісією «були виявлені наступні непридатні до експлуатації каналізаційні мережі: – напірний каналізаційний колектор Ду-500 мм (зовнішній діаметр 530 мм), протяжністю 3,5 км.», а також встановлено наступне: «… имеются два стальных напорных коллектора Д-530 мм (Ду-500 мм). Первый коллектор … введен в эксплуатацию в 1974 г. В период запуска в работу очистных сооружений, второй коллектор был построен и введен в эксплуатацию в 1986 г.».
Як слідує з звернення ІКВ ВКП №738, від 02.08.2010 року, що розглядалося сесією Ізюмської міської ради та Акту №3 обстеження технічного стану колекторів від 02.08.2010 року складено тимчасовою інвентаризаційною комісією «були виявлені наступні непридатні до експлуатації каналізаційні мережі: – напірний каналізаційний колектор Ду-500 мм (зовнішній діаметр 530 мм), протяжністю 3,5 км.», а також встановлено наступне: «… имеются два стальных напорных коллектора Д-530 мм (Ду-500 мм). Первый коллектор … введен в эксплуатацию в 1974 г. в период запуска в работу очистных сооружений, второй коллектор был построен и введен в эксплуатацию в 1986 г.».
Дані твердження є недостовірними, не підтверджені документально, не відображають фактичний стан трубопроводів напірних каналізаційних колекторів.
Як слідує з акту від 10.03.1987 року (див. РП №3695/9-ПЗ(П) Розширення та реконструкція очисних споруд м. Ізюму 1988 р.) «В приемную камеру очистных сооружений поступают стоки от КНС №1 двумя трубопроводами Д-400 мм …». З листа № 646 від 22.12.1989 року (див. РП №3695/9-ПЗ(П) Розширення та реконструкція очисних споруд м. Ізюму 1988 р.) слідує «В соответствии с техусловиями, объединением «Ямалнефтегазгеология» предусматривается проектирование и строительство … 2-х ниток напорного канализационного трубопровода от КНС до очистных сооружений на расчетную потребность».
Таким чином, будівництво другого напірного каналізаційного колектору з двох трубопроводів Д-500 мм., було виконано в 1996 році силами об’єднання «Ямалнафтогазгаологія».
Внесення в акт №3 від 02.08.2010 року завідомо недостовірної інформації було здійснено під керівництвом Ізюмського міського голови Божкова О.А., з метою під прикриттям демонтажу двох стальних трубопроводів напірного каналізаційного колектору Д-400 мм., демонтувати та продати труби резервного трубопроводу напірного каналізаційного колектору Д-500.
Внаслідок неправомірної діяльності організованої Ізюмським міським головою Божковим О.А. фактично було демонтовано три трубопроводи (два діаметром 400 мм, та один –діаметром 500 мм.), документально ж було оформлено дише демонтаж одного трубопроводу Д-500, причому внаслідок підробки документів, присвоїли цьому трубопроводу інвентарний номер напірного каналізаційного колектору Д-400, та вказавши, що трубопровід Д-500 побудований не в 1996 році, а 1974 році.
Враховуючи, що на місці демонтажу зазначених трубопроводів до цього часу знаходяться залишки двох трубопроводів Д-400 та одного Д-500, для працівників міліції встановити істину та підтвердити викладене не буде проблемою.
Отже в наслідок даної афери Ізюмський міський голова Божков О.А., зі своїми соратниками, отримав майже втричі більше коштів ніж це оформлено документально.
Як слідує з листа Міжрайонного КРВ в Ізюмському та Борівських районах №113-11/294 від 09.02.2011 року «ревізією … встановлено недоотримання бюджетом розвитку міста коштів на суму 465480,75 грн., … в наслідок не перерахування …коштів отриманих від продажу комунального майна …».
За ініціативою міського голови Божкова О.А., з метою приховування вчиненого правопорушення (на мою думку злочину), під час проведення ревізії, виносяться на розгляд міської ради питання про прийняття заднім числом рішення Ізюмської міської ради №0249 від 28 січня 2011 року «Про використання коштів бюджету розвитку міста», з метою недопущення надходження коштів від продажу комунального майна в місцевий бюджет.
Крім того, оприлюднена в засобах масової інформації (газета «Обрії Ізюмщини» № 5 від 04.02.2011 року стаття «Фіксований податок залишили без змін») «юристи міськвиконкому ... звернули увагу на порушення статті 71 Бюджетного кодексу України», «депутати ... запропонували це питання (розгляд проекту вказаного рішення) взагалі не розглядати, оскільки його внесли до порядку денного в останню мить» дає підстави вважати, що зазначене рішення прийняте, ще й з порушенням встановленої Законом процедури прийняття рішень Ізюмською міською радою VІ скликання.
Таким чином, зазначене рішення Ізюмської міської ради №0249 від 28 січня 2011 року «Про використання коштів бюджету розвитку міста» прийняте з грубим порушенням Бюджетного кодексу України призвело, до значного зменшення доходу бюджету розвитку місцевого бюджету.
Усвідомлюючи незаконність зазначеного рішення Ізюмської міської ради, Ізюмський міський голова Божков О.А., з часом протягує чергове рішення міської ради, про скасування рішення №0249 від 28 січня 2011 року «Про використання коштів бюджету розвитку міста». Тобто, міський голова Божков О.А., зловживаючи своїм службовим становищем просто здійснює в потрібний момент, на мою думку, службове підроблення.
Крім того, з метою організації незаконного відчуження комунального майна, за ініціативою Ізюмського міського голови Божкова О.А., рішенням виконавчого комітету Ізюмської міської ради № 0616 від 08.07.2010 року вводяться додаткові посади управлінського персоналу, в тому числі посада заступника директора з економіки та фінансів. Одразу на дану посаду за рішенням виконавчого комітету Ізюмської міської ради №0617 від 08.07.2010 року, призначається Піжурін А.В., який до цього був звільнений з посади директора ІКВ ВКП за вчинення відкритого розкрадання комунального майна. Матеріали стосовно вчинення Піжуріним А.В. крадіжки комунального майна, свого часу були направлені до Ізюмської міжрайонної прокуратури (лист виконавчого комітету № 3713 від 20.11.2006 року).
Таким чином, за ініціативою міського голови Божкова О.А., без будь-якого економічного та нормативного обґрунтування в ІКВ ВКП додатково вводиться 10,0 одиниць управлінського персоналу та фонд заробітної плати збільшується на 132,2 тис. грн., або на 45%.
Крім того, одночасно з призначенням Піжуріна А.В. на посаду заступника директора, Ізюмський міський голова Божков О.А., своїм розпорядженням № 110 від 09.07.2010 покладає на нього виконання повноважень директора ІКВ ВКП. Всупереч діючому законодавству, більш за все як плата за організацію незаконного продажу комунального майна, Ізюмський міський голова Божков О.А., цим же розпорядженням зобов’язує, за виконання обов’язків директора ІКВ ВКП Піжуріну А.В. додатково до встановленої штатним розкладом заробітної плати проводити виплату «доплати у розмірі 75 % тарифної ставки (окладу) директора…».
Зрозуміло, що всі ці витрати лягли на плечі Ізюмчан, які з свої власних кишень, оплачуючи послуги з водопостачання та водовідведення, одночасно оплачували і утримання групи осіб, умисне створеної Ізюмським міським головою Божковим О.А., з метою організації розкрадання комунального майна.
Підсумовуючи викладене, вважаю, що внаслідок зловживання службовим становищем, Ізюмським міським головою Божковим О.А., нанесені значні фінансові збитки Ізюмській територіальній громаді, внаслідок незаконного продажу комунального майна та створення для цих цілей спеціальної групи осіб, в тому числі:
- недоотримання в бюджет міста Ізюму внаслідок незаконного продажу комунального майна 465480,75 грн. (сума збитків встановлена ревізією КРУ);
- не врахування коштів, внаслідок підробки документів, отриманих від демонтажу двох трубопроводів напірного каналізаційного колектору Д-400 побудованого в 1974 році, орієнтовно близько пів мільйона гривень;
- оплата населенням міста (через оплату послуг з водопостачання та водовідведення), неправомірного, понад нормативного, збільшення штату управлінських працівників ІКВ ВКП, що призвело на збільшення витрат на заробітну плату на 45%;
- оплата населенням міста (через оплату послуг з водопостачання та водовідведення), незаконно встановленої надбавки в розмірі 75% посадового окладу директора за виконання повноважень директора (надбавка виплачувалася майже рік).

Такі умисні дії Ізюмського міського голови Божкова Олександра Андрійовича, щодо організації групи осіб з метою незаконного продажу комунального майна, внаслідок чого нанесені значні збитки місцевому бюджету та Ізюмській міській територіальній громаді в цілому, містять ознаки складу злочину, передбаченого ст. ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем», 365 «Перевищення влади або службових повноважень», 366 «Службове підроблення» КК України.
На підставі вищезазначеного, керуючись положеннями КПК України,

ПРОШУ:
1. Прийняти заяву та провести відповідну реєстрацію про вчинення кримінального правопорушення Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем стосовно Ізюмської міської територіальної громади, в тому числі і мене особисто.
2. Визнати мене та членів Ізюмської міської територіальної громади, потерпілими від вчинення Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем, кримінального правопорушення, щодо організації незаконного продажу комунального майна, неправомірне збільшення апарату управління комунальних підприємств та встановлення незаконних доплат керівним працівникам комунальних підприємств, оплата яких здійснюється за рахунок оплати населенням житлово-комунальних послуг.
3. Надати мені відповідний документ, що підтверджує прийняття заяви та її реєстрацію, а також про визнання членів Ізюмської територіальної громади потерпілими від кримінального правопорушення вчиненого Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем.
4. Відкрити кримінальне провадження за моєю заявою про вчинення кримінального правопорушення Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем, стосовно членів Ізюмської територіальної громади.
5. Вирішити питання відшкодування нанесених Ізюмській територіальній громаді збитків, внаслідок вчинення кримінального правопорушення Ізюмським міським головою Божковим Олександром Андрійовичем.
6. З метою забезпечення моєї та членів Ізюмської міської територіальної громади, участі у всіх процесуальних діях, під час кримінального провадження, своєчасного ознайомлення з відповідними протоколами, інформувати мене про час та дату проведення відповідних процесуальних дій, в тому числі розгляду даної заяви.

29.01.2013 року. Дмитро БЕСПАЛИЙ
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Плохие пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.