Тимошенко на хресті

23 січня 2012, 10:06
Власник сторінки
PR-стратег
0
915

Ізольована Тимошенко вигідна всім, але через декілька років її звільнять з камери за непотрібністю. Юлія Володимирівна остаточно перетворилась з лідера опозиції на предмет культу.

І опозиція, і влада, прикриваються іконою з її зображенням, як атеїст в церкві. Тому що так потрібно.

Існує чотири причини, за якими опозиція бажає бачити Тимошенко в тюрмі.

Перша. Вона звільнила місце лідера. З початком «тюремної кампанії Тимошенко», активізувались всі її конкуренти по опозиційним лавам – Яценюк, Кличко, Королевська, Тягнибок. Всі вони заговорили про необхідність об’єднання опозиції в єдину силу. Кожен скромно пропонував себе у якості лідера такої сили.

Друга. Вона дала ще один привід для звинувачення влади у політичних репресіях.  Опозиціонери прибили Тимошенко до хреста, підняли високо в гору та понесли в люд. Подібним образом французькі революціонери використовували образ Жанни Д’Арк. Певною мірою, вона стала символом української опозиції в 2011-2012 роках. Головним партійним гербом для Батьківщини та додатковим меседжем у риториці інших опозиційних партій.

Третя. Вона створила потужне інформаційне поле. Серіал про тюремні пригоди Тимошенко транслює більшість ЗМІ. Щодня в ефірах телеканалів та на сторінках сайтів з’являється інформація про її тюремну камеру, відносини з лікарями, хвороби та клопотання з боку ЄС. Причому, з таким букетом хвороб, які їй приписують однопартійці, Тимошенко вже має бути при смерті. Здається, історія хворобливої Юлі не має кінця і краю. З кожної заяви про синці на спині опозиціонери заробляють собі додаткові рейтингові бали на виборах. 

Четверта. Вона значно спростила партійну риторику опозиції. Будь-якій опозиційній партії вигідно підтримувати істерію навколо Тимошенко. Більше того, саме зараз вона є золотою куркою для опозицією. Її можна віртуально різати та катувати, отримуючи на цьому власний рейтинг. Замість риторики про економічні питання опозиціонерам достатньо вказувати на «злочинний режим», що катує політичних в’язнів. Це суттєво допоможе в перемозі на наступних виборах. Психологія українців така, що у ключовий момент вони керуються емоціями, а не прагматизмом. Простіше включити внутрішній рубильник «сентиментальності» на максимум, і віддати свої голоси за нещасну Юлію Володимирівну.

Але через декілька років Тимошенко випустять. Вона остаточно втратить свій особистий рейтинг, опозиціонери поділять прихильність виборців, і Юлія Володимирівна стане не потрібною. Ікону викинуть на смітник історії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи-ПРО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.