Чинна влада хоче «заткнути рота» українцям

15 березня 2012, 16:31
Власник сторінки
політик, юрист
0
1439

Згідно офіційної статистики минулого року в Україні відбулося близько 160 тисяч мітингів проти політики чинної влади.

Воно й не дивно – внаслідок дворічної діяльності біло-блакитних вперше в історії України рівень бідності її громадян досяг критичного апогею – 80% людей вважають себе жебраками і не знають, як звести кінці з кінцями. А найстрашнішою подією для більшості є прогнозоване цьогоріч здорожчання тарифів на житлово-комунальні послуги. Додаткові 50 гривень, які в цьому разі доведеться віддати за комуналку, стануть непід’ємним тягарем для 51% українських родин.

Тож, цілком логічно, що українці виходять на вулиці, щоби виказати свій протест проти політики чинної влади, яка своїми ініціативами загнала людей у безвихідь: соціальні виплати нижче нікуди, а працювати немає де. Проте провладні парламентарі вирішили відібрати в народу і цю демократичну можливість власного волевиявлення. Вже сьогодні вони мали прийняти законопроект № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів". Але через піднятий галас довкола скандального документу, провладні депутати відправили його на доопрацювання до комітету виключно «для вигляду». Тобто незабаром проект закону № 2450 знову вирине у порядку денному Верховної Ради. І, як доводить практика, навряд до того часу в ньому щось зміниться. Тому давайте розглянемо зазначений законопроект у його нинішньому вигляді.

Так, у разі прийняття вказаного законопроекту проведення будь-якого мітингу, не угодного чинній владі, стане просто неможливим. Оскільки у проекті встановлено: щоби провести мирне зібрання, громадяни повинні повідомити про це владі за 4 робочі дні. Тоді як досі мирне зібрання можна було розпочинати одразу після інформування про нього відповідних державних структур. Цілком зрозуміло, чим зумовлені нові строки – чотирьох днів провладним посадовцям більше ніж вистачить для того, щоб звернутися до «кишенькового» суду та з тої чи іншої причини заборонити проведення запланованого мітингу. Приміром, такою підставою може стати заява про проведення подібного заходу за тією ж адресою інших бажаючих.

Не можна залишити без уваги й саму процедуру доопрацювання законопроекту № 2450. Дана ініціатива була прийнята у першому читанні ще два роки тому – в 2010 році. Відтоді документ змінили до невпізнання – фактично переписали 2/3 проекту. Хоча згідно законодавства після прийняття законопроекту в першому читанні допустимі лише ті правки, які не міняють його суті. Тобто тут і до ворожки ходити не треба, щоб зрозуміти, що від первинної суті законопроекту вже нічого не залишилося. Чинна влада повністю переписала його «під себе».   

Окрім того, багато питань виникає й довкола появи зазначеного законопроекту в порядку денному. Він з’явився лише сьогодні, немов за помахом чарівної палички, - без жодних пояснень та обґрунтувань.

Збагачення за рахунок звичайних українців, лобіювання інтересів провладних олігархів, розквіт корупції у владних структурах – це лише незначна частина діянь, у яких досягла успіху нинішня влада. Проте і цього їй виявилося замало. Тепер біло-блакитні хочуть офіційно знищити будь-яку можливість виявлення українцями незадоволення щодо їхньої політики. А простіше кажучи, - просто заткнути народу рота. То яку ж країну будує чинна влада? Країну німих жебраків?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.