Дорожні чеки вимерли, як динозаври. Вже існує альтернатива кредиткам.

31 травня 2011, 09:34
Власник сторінки
Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання
0
2100

Дорожні чеки вимерли, як динозаври. Вже існує альтернатива кредиткам.

Вбудована технологія безпровідного високоякісного зв’язку дозволяє використовувати смартфон в якості платіжного засобу і навіть замінити ним банківські картки. Зв'язок близької дії (близько 20 см) дозволяє смартфону та зчитувальному пристрою обмінюватися платіжною інформацією. Передбачається обладнати такими пристроями великі торгові мережі American Eagle Outfitters, Macy`s Inc. та Subway. В 2012 році мобільні оператори США хочуть запустити спільну платформу для мобільних платежів ISIS. В свою чергу, Bank of America, JPMorgan Chase та Wells Fargo створюють національну систему електронних платежів clearXchange, де для переказу коштів достатньо номер мобільного та e-mail одержувача. Імовірно, це спростить виконання переказу в порівнянні з традиційним відслідковуванням, проведенням та контролем транзакції системою банків, що входять до ФРС США. В країнах Персидської затоки навіть вирішили відмовитись протягом 5 років від дебетової та кредитної карток, так як вони вже не є безпечними.

В Україні mobile-banking – це в основному SMS-банкінг. Система цілодобового контролю руху коштів по картковому рахунку. В окремих випадках, відіславши sms, можливо не лише перевірити баланс рахунку, заблокувати/розблокувати картку, але і сплатити по рахунку, перевести гроші на іншу карту. Розвиток цього ринку гальмується низьким проникненням Інтернету в регіонах. Крім того, приблизно 90% операцій по карткам припадає на зняття готівки в банкоматі. Банкоматів для смартфонів поки що ніхто не пропонує.   

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.