Влада продовжує обмежувати доплати пенсіонерам

11 жовтня 2011, 07:10
Власник сторінки
політик, юрист
0
2785

Протягом 2007-2011 років багатьом категоріям пенсіонерів були суттєво обмежені виплати пільг (дітям війни, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, військовослужбовцям тощо).

Свої дії можновладці пояснили недостатнім фінансовим ресурсом Пенсійного фонду України.

Опинившись у безвихідній ситуації – за межею бідності, - люди масово почали звертатися до судів та відстоювати свої права на пільгові виплати. Оскільки подібне обмеження з боку влади суперечить приписам Конституції України, а звуження змісту та обсягу існуючих прав та свобод людини і громадянина є недопустимим, більшість пільговиків виграли судові справи. В результаті на користь пенсіонерів з органів Пенсійного фонду було стягнуто понад 6 мільярдів гривень.

Проте цьогоріч чинна влада знайшла черговий спосіб поживитися на найменш захищених категоріях громадян і … припинила виконання рішень судів із виграних пенсіонерами справ.

19 вересня 2011 року Арсеній Яценюк направив депутатське звернення до Генерального прокурора України з вимогою здійснити перевірку наведених фактів, дати їм правову оцінку та, у разі виявлення ознак злочину, порушити кримінальну справу щодо відповідної службової особи.

У відповідь було повідомлено наступне:

“Якщо у рішенні судів зазначено зобов’язання управлінь Пенсійного фонду України здійснювати виплати до виникнення певних обставин, зокрема “згідно діючого законодавства на час виплати”, “у законодавчо визначених розмірах”, тощо, виплата пенсій проводиться відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.07.2011 № 745.”

Напевно, треба перекласти це людською мовою. Серед тих пенсіонерів, які звернулися до суду, була невелика кількість більш досвідчених у судових хитросплетіннях. Вони добилися закріплення в судових рішеннях конкретної суми доплат. І їх зазіхання уряду не торкнуться. Але решта, в судових рішеннях яких написано “згідно діючого законодавства на час виплати” або “у законодавчо визначених розмірах”, ніяких доплат не побачать. І таких – переважна більшість.

Замкнуте корупційне коло: Кабінет Міністрів України та Пенсійний фонд незаконно скорочують пільгові виплати, а Генеральна прокуратура України прикриває їхні злочини. Тож, навіть, якщо Ви відстояли власні законні права у суді, нинішня влада знайде 1000 і 1 спосіб їх у Вас «законно» відібрати. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.