Чорнобильці-терористи, або у страху очі великі

23 листопада 2011, 12:32
Власник сторінки
політик, юрист
0
4774

Боротьба із тероризмом протягом останнього десятиліття для світової спільноти стала одним із провідних напрямів щодо забезпечення миру.

Така ситуація склалася через спалах масштабних терористичних актів, які лише за останні 10 років унесли близько 5 мільйонів життів невинних людей. Розвинуті країни активно захищають та відстоюють право своїх громадян на мирне життя.

 Проте у той час, як весь світ бореться із реальним ворогом, чинна українська влада нагадує хронічно хворого із прогресуючою параноєю – сама собі вигадує ворогів та жорстоко їх знищує. Пояснити інакше ситуацію із забороною мирного протесту чорнобильців у Донецьку неможливо.

10 діб голодування – і ви терорист. Схоже, саме таким причинно-наслідковим зв'язком керувався  Донецький обласний окружний адміністративний суд сьогодні о пів на третю ночі, коли прийняв рішення заборонити акцію протесту інвалідів-чорнобильців під стінами Пенсійного фонду області. Мирні пенсіонери, які намагаються відстояти свої законні права на пільгову пенсію, стали для можновладців найстрашнішим нічним кошмаром.

Проте, досі не зрозуміло яким же величезним має бути страх чинної влади перед своїм народом, щоб змінювати графік роботи судів на «нічний», а інвалідам присвоювати статус «терористів»? Питання риторичне, але цілком очевидно, що такі заходи для забезпечення власної  безпеки здійснюються лише тоді, коли «рильце в пушку, а ноги у болоті». Нинішня ж українська влада у  болоті власних протизаконних рішень вже погрузла по шию – ще кілька подібних  рухів – і народ її втопить. Можновладці це розуміють, тому і ховаються за сімома парканами.

Відверте нівелювання принципів демократичної держави стало візитною карткою нинішнього Президента та його команди. Спершу провладні парламентарі різко та безпідставно зменшують розмір пенсій соціально незахищеним категоріям населення, серед яких і чорнобильці, потім силою владного апарату примушують народ мовчки скоритися антисоціальному рішенню.

Саме так виглядає обличчя класичної диктатури.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.