Генпрокуратура: «Жить хорошо! А хорошо жить - еще лучше!»

03 липня 2012, 11:59
Власник сторінки
політик, юрист
0
1224

Минулого тижня Кабінет Міністрів України «відзначився» черговою ініціативою, яку у часи критичного збідніння українців, м’яко кажучи, легко можна назвати неефективним використанням коштів.

Так, урядовці пропонують збільшити фінансування Генеральної прокуратури на, ні багато ні мало – 174 мільйони гривень.

Відповідний законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" (щодо видатків для забезпечення діяльності Генеральної прокуратури)» був зареєстрований у Верховній Раді 27 червня під №10680.

Автори ініціативи стверджують, що зазначені кошти нібито вкрай необхідні на реалізацію положень нового Кримінального процесуального кодексу, а саме – на створення Єдиного реєстру досудових розслідувань та режимно-таємних підрозділів. Тобто фактично Генеральну прокуратуру України планують доукомплектувати на 1074 особи.

 Як раз у зв’язку з цим і пропонується внести зміни до Державного бюджету України на 2012 рік та збільшити видатки із загального фонду для Генеральної прокуратури України на 174 мільйони гривень. Більше того, Кабмін навіть знайшов звідкіля взяти необхідні кошти – їх планують залучити "за рахунок перевиконання надходжень до загального фонду державного бюджету". А найцікавішим є те, що зазначений законопроект фактично суперечить регламенту Верховної Ради, оскільки не містить фінансового обґрунтування – не зрозуміло, чому ГПУ бракує саме 174 мільйонів, а не, наприклад, 200.

Загалом ця ситуація дуже нагадує так званий «пир во время чумы» - в той час, коли заборгованість держави із виплат заробітної плати сягнула 1 мільярда гривень, а 85% українських родин вимушені економити навіть на продуктах, «обрані» держструктури фінансуються за надлишковим принципом. І, за «дивним» збігом обставин, ці гроші чомусь виявилися вкрай необхідними чинній владі саме напередодні парламентських виборів. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.