ПР сподівається виграти вибори завдяки «Беркуту»?

02 листопада 2012, 11:51
Власник сторінки
політик, юрист
0
1498

У той час, коли Центральна виборча комісія у підрахунку голосів виборців по багатомандатному виборчому округу нарешті наближається до позначки у 100%, ситуація довкола мажоритарників з дня на день все

Чинна влада, зрозумівши, що програла і за її кандидатів проголосували хіба що їхні ж родичі, вдалася до неприпустимих протизаконних методів викривлення результатів виборів на свою користь – до силових методів. Хоча, насправді, дивуватися тут немає чому – ці методи придушення власних громадян вже стали візитівкою чинної влади.

Зокрема,  критична ситуація склалася напередодні в 132-му окрузі у місті Первомайську Миколаївської області. Там невідомі особи, представившись співробітниками виконавчої служби у супроводі представники спеціального підрозділу «Беркут» силоміць змусили голову комісії, якого вони привезли із собою, відкрили сейф, де зберігалися оригінали бюлетенів та протоколів одномандатного виборчого округу. Вилучивши документи силою, правоохоронці всередині власного автотранспорту почали їх знищувати.

Представники громадськості намагалися перешкодити таким протиправним діям так званих «правоохоронців». Натомість працівники Беркуту застосували проти них сльзогінний газ та кийки. У результаті таких відверто злочинних дій кілька людей отримали тілесні поранення, а одна людини взагалі перебуває в реанімації.

Окрім того, треба наголосити, що незаконне знищення або пошкодження виборчої документації - це кримінальний злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність згідно ст. 158-2 Кримінального кодексу України.

ВО «Батьківщина» звертається до ЦВК з вимогою негайно вплинути на ситуацію та зробити все для того, щоб волевиявлення українців не було спотворене, та вимагає від Генеральної прокуратури України терміново провести перевірку протизаконної діяльності представників правоохоронних органів на території ОВК № 132.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.