ВАСУ: голоси 30 тисяч виборців «погоди не роблять»

16 листопада 2012, 16:17
Власник сторінки
політик, юрист
0
2220

Напередодні Вищий адміністративний суд України відхилив позов ВО «Батьківщина», яким представники опозиції вимагали від суду зобов’язати ЦВК встановити результати по 27-ми дільницях у 94-му окрузі.

Відповідне рішення оголосив суддя Валентин Мороз.

Такими своїми діями ВАСУ фактично не лише поставив жирну крапку у цій гучній справі, визнавши вчинені фальсифікації «законними», а й остаточно довів, що правосуддя в Україні вже не існує.

Для того, щоб переконатися у правдивості цього твердження буде достатнім лише навести аргументи суддів ВАСУ щодо прийнятого ними рішення. Зокрема, в постанові ВАСУ зазначається, що ЦВК, беручи до уваги протоколи окружної виборчої комісії №94, в яких не були враховані 30 тисяч голосів виборців, діяла правомірно, оскільки рішення ОВК про визнання недійсними результатів голосування на 27-ми дільницях округу було підтверджено рішеннями судових інстанцій.

Виходить замкнуте коло - судді першої інстанції аргументували своє рішення щодо неврахування 30 тисячі голосів підробленими документами, отриманими від представників ОВК № 94, а кожна наступна судова інстанція, всупереч очевидним доказам вчинених фальсифікацій, беззаперечно дотримується «заданої згори лінії».

Більше того, в своїй постанові ВАСУ наголосив, що, мовляв, саме по собі врахування голосів виборців на згаданих виборчих дільницях у 94-му окрузі взагалі не змінить підсумків голосування у загальнодержавному окрузі.

А простіше кажучи, судді привселюдно визнали, що, на їхню думку та на думку чинної влади, волевиявленням українців можна відверто нехтувати і що насправді воно не відіграє жодної ролі у визначенні кінцевого результату виборів – там все було вирішено заздалегідь. Тобто за такою логікою виходить, що у невеликих містах та селах на території України з населенням близько 30 тисяч чоловік можна було взагалі не проводити голосування.

Ці парламентські вибори остаточно засвідчили тенденцію, яку чинна влада вже ось як два роки ретельно впроваджує у життя, відбираючи в українців всі належні їм за законом права. Тільки от тепер перелік утопічних прав на безкоштовну освіту та медицину поповнило не більш реальне «право обирати».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.