Єдину в Україні клініку для ВІЛ-інфікованих незаконно виселяють?!

21 лютого 2013, 14:21
Власник сторінки
політик, юрист
0
618
Єдину в Україні клініку для ВІЛ-інфікованих незаконно виселяють?!

Цього тижня до мене як до народного депутата України звернулися пацієнти, які знаходяться на стаціонарному лікуванні

у клініці ДУ «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб  ім. Л.В. Громашевського НАМН України», з проханням завадити незаконному виселенню лікарні з приміщення по вулиці Лаврській,11, яке вона займає вже понад 60 років.

Станом на сьогодні ця клініка є єдиною в Україні, яка лікує ВІЛ-інфікованих. 

За словами пацієнтів, крім графіка переселення, жодних офіційних документів, що підтверджували б правомірність таких дій, їм не було надано. Більше того, нове керівництво інституту запланувало переселення клініки у приміщення, які нині знаходяться у аварійному стані та взагалі не придатні для розміщення лікувального закладу. При цьому, відділення вірусних гепатитів та ВІЛ-інфекції планується розмістити окремо від відділення інтенсивної терапії та детоксикації – відповідно на вулицях Амосова та Галицькій. А це може призвести до невиправних наслідків, адже за умови розміщення в одному приміщенні всіх відділень пацієнти мають змогу отримати належну, а головне - оперативну допомогу, що є запорукою збереження їхнього життя.

Із огляду на це, я звернувся з депутатськими зверненнями до прокуратури міста Києва з вимогою розібратися у ситуації, що склалася, та до керівництва Державної установи «Інститут епідеміології та інфекційних хвороб  ім. Л.В. Громашевського НАМН України» та Національної академії медичних наук України з вимогою пояснити причини виселення клініки із займаного нею приміщення та роз’яснити чи зможе заклад нормально функціонувати за умови, що його відділення будуть розмежовані територіально.

Окрім того, я направив депутатські звернення і до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров’я з вимогою розібратися у ситуації, що склалася довкола зазначеного лікувального закладу.

Хочу наголосити, що згідно Конституції України кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування, а існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена.

Нагадаю, право володіння будівлею закріплено за Інститутом інфекційних хвороб АМН СРСР Постановою Ради Міністрів УРСР від 4.02.1949 р. № 197. А право постійного користування земельною ділянкою для експлуатації та обслуговування будівель клініки надано Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського відповідно до рішення Київської міської Ради від 28.12.2004 р. № 1095/2505, рішення виконавчого комітету Київської міської Ради депутатів трудящих від 21.02.1950 р. № 300.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.