Хворих на хронічну ниркову недостатність у 2013 році лікуватимуть гемодіалізом

05 квітня 2013, 15:47
Власник сторінки
політик, юрист
0
3070

Головне управління охорони здоров’я та медицини Черкаської облдержадміністрації нарешті погасило борги

перед клінікою за отримані хворими у 2012 році послуги з гемодіалізу та укладе угоди щодо продовження зазначеного лікування на 2013 рік. Про це повідомила Черкаська обласна державна адміністрація у відповідь на депутатське звернення секретаря Комітету Верховної Ради України з питань верховенства права та правосуддя, депутата від фракції «Батьківщина» Павла Петренка.

Так, у відповіді зазначено, що станом на перше квітня 2013 року борг перед ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна», яке надавало хворим на ниркову недостатність черкащанам у 2012 році послуги з гемодіалізу, розміром у понад  2,5 мільйони гривень нарешті було погашено.

Більше того, голів районних держадміністрацій та міських голів Черкащини зобов’язали до першого квітня 2013 року укласти угоди з ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» на закупівлю послуг із лікування методом гемодіалізу хворих з хронічною хворобою нирок. Тобто, цьогоріч  пацієнти клініки, лікування яких фінансується за рахунок держкоштів, нарешті отримають необхідне для їх життя лікування.

Нагадаю, станом на кінець 2012 року ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна» надало лікування методом гемодіалізу на суму в понад 8 мільйонів гривень, проте отримало за свої послуги лише 60% від передбаченої суми коштів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Бизнес-блоги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.