Люстрація починається…

01 червня 2011, 10:29
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
8157

Поки що в Грузії. Приготуватися Україні…


Парламент Грузії одноголосно прийняв закон про люстрацію. А також про заборону на території держави комуністичної і фашистської символіки.

У законі чітко і однозначно вказується, що люстрація буде стосуватися колишніх співробітників спецслужб Радянського Союзу, а також колишніх посадових осіб компартії і комсомолу. Для цих людей будуть встановлені посадові обмеження.

Вони не зможуть працювати в представницьких та виконавчих органах, Раді безпеки, Кабінеті міністрів, в адміністрації президента і апараті парламенту. Крім того, вони не зможуть займати посади суддів і керівників вищих навчальних закладів. Особи, які підпадають під люстрацію, повинні піти у відставку протягом місяця після набуття законом чинності. Інакше спеціальна комісія опублікує інформацію про них.

Щойно радіостанція «Ехо Москви» розповсюдила коментар із цього приводу:

«Ніякого сенсу крім бажання в черговий раз посваритися з Росією у вирішенні Тбілісі про люстрацію немає», - вважає Михайло Гришанков. Таку думку в інтерв'ю радіостанції «Ехо Москви» висловив заступник голови комітету Держдуми з безпеки, «єдинорос» Михайло Гришанков.

Пан Гришанков переконаний, що будь-який інший президент, який прийде на зміну Михайлу Саакашвілі під тиском громадської думки буде змушений скасувати це і ряд інших антиросійських рішень.

Цікаво, чому люстрація в Грузії так ображає насамперед російських чиновників? Яке вони, власне, мають право так грізно засуджувати закони незалежної, суверенної держави? І що більше хвилює думського чиновника – сама люстрація чи заборона комуняцької символіки?

А загалом, хто би конкретно втратив свої посади в Україні, якби такий закон запрацював у нашій державі.

Давайте, поміркуємо над тим, кому б довелося піти зі своїх постів на печерських і інших владних пагорбах…
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.