Слон на дієті

18 лютого 2011, 15:44
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
1616

Партійний депутат (пардеп) Ірина Бережна написала лібрето до увертюри "Як правою рукою, діставши через власну голову, смачно пошкребти ліве вухо…"


Читаю статтю партійного (не можу ж, даруйте, я написати – народного) депутата від ПР Ірини Бережної, озаглавлену "Україна на шляху подолання корупції в державі", і замало не зворушуюся до ніжних сліз. Така прон-н-никливість, така глиб-б-бина думок, аж зашпори в п’яти заходять. Дайте чимсь почуття запити, аби не стало гірше…

Пані - голова підкомітету з питань захисту прав, свобод, інтересів громадян та систематизації, адаптації законодавства України до міжнародно-правових стандартів у галузі правосуддя та статусу суддів Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя. Кажуть, що довша назва в посаді чиновника, то вища зарплата. Гадаю, що ця тягне так на тисяч 18-19 у місяць.

А ось що стосується рівня знань проблеми, яку порушує пані пардеп, виходячи з викладу її на одному з донецьких сайтів - http://zadonbass.org/news/top/message_25806 , то, як на мене, дорівнює нулю. 

Пані, приміром, хвалиться тим, що їхній "Президент Віктор Янукович ще на початку минулого року зазначив, що боротьба з корупцією в державі - один з головних напрямків роботи влади. Ефективність такої роботи побачили вже наші найближчі сусіди. Наприклад, заступник голови Державної Думи Російської Федерації Олександр Бабаков днями зазначив, що головним досягненням Віктора Януковича за рік президентства є політична стабільність і впевненість громадян у владі. За його словами, Президент України вибудував ефективну вертикаль влади, провів політико-адміністративну реформу и розпочав ефективну боротьбу з бюрократією та корупцією."

Справді, рівень боротьби з корупцією влади В. Януковича найкраще видно, а, отже, й найдостойніше можна оцінити якраз саме з Москви. Оскільки для всіх донецьких білокам’яна це завжди свята Мекка. І навіть перебравшись до Києва, на високі пости, вони так і ходять із головами, повернутими на північ, на Кремль. А думка москвичів для них як ритуальне заскакування на стілець, аби бути ближче до сонця.

І це тільки тому, що насправді ніхто з українців тієї боротьби з корупцією достойно оцінити не може. Позаяк рівень здирства, казнокрадства, тіньового вирішення проблем за гроші зріс, розширився, вглибився до таких розмірів, що їх уже й ніхто по достоїнству не оцінить. Метастази жахливої хвороби намертво скували всі органи життєдіяльності державного, суспільного організмів. І, насамперед, бізнес, правоохоронну систему, судочинство.

Так начебто пані Бережна не знає, що прийшовши до влади, новий глава держави одразу ж відтермінував введення в дію ряду антикорупційних законів, які були прийняті Верховною Радою 2009 року. Згодом він їх узагалі скасував. Викинув на смітник.  Практично віддавши суспільство буквально на розграбування тих, хто прийшов до влади. 

А хто саме опинився на командних висотах – хіба ж не зрозуміло: свої, донецькі.

Тепер ламаючи комедію, пардеп Ірина Бережна, хоче нам усім публічно доказати, що їхній лідер, у боротьбі з корупцією, буцімто нарешті посадив цього зажерливого слона на дієту. 

Яким способом?

Будете страшно сміятися, але це факт. Замість того, щоб жорстко діяли уже прийняті антикорупційні закони, вони, донецькі, які при владі, вже рік навзамін… розробляють новий. 

Читаємо І. Бережну:

"Одним з важливих кроків на шляху подолання корупції в Україні стало прийняття Верховною Радою України в першому читанні проект Закону України "Про основи запобіганню та протидії корупції в Україні". Зазначений Закон спрямований на створення дієвого антикорупційного законодавства України." 

І нижче:

"Наразі цей документ знаходиться на розгляді в Головному юридичному управлінні парламенту, і найближчим часом буде винесений на повторний розгляд Верховної Ради…"

Пані Бережна, гадаю, просто соромиться сказати, що ті, так звані антикорупційні закони, які вніс на розгляд парламенту глава держави, і до яких чомусь ніяк не дійдуть руки законодавчого органу держави, замість призупинених, вилучених із чинного законодавства, є не що інше як фількіна грамота. Позаяк із них ганебно кастровано положення про те, що свої прибутки та витрати разом із посадовими особами (від сільського голови до президента України) повинні декларувати також і їхні родичі.

Коли в законі збережеться нині уже закладена в законопроект норма, про яку мною мовлено вище, це означатиме, що близькі новоявлених фараонів будуть казково багатіти, повсякчас набиваючи кишені родини, а самі чиновники зі стерильними деклараціями, ледве зводячи кінці з кінцями на папері, десятиліттями "чесно" служитимуть інтересам громад і держави. Підпільно заробляючи для всієї родини багатство на 200-300 років наперед, грабуючи всіх нас разом узятих і державу насамперед.

Саме таке подвійне дно в одному з ключових законів готує Партія регіонів суспільству, що, як бачимо, надзвичайно подобається їхнім друзям і патронам у Москві. Лібрето ж Ірини Бережної - банальна провокаційна димова завіса. 

Те що мовить пардеп завжди потрібно сприймати навпаки... 






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.