Єгипетомать!

03 лютого 2011, 22:45
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
3504

Любителі адреналіну, які нинішнього тижня, ігноруючи всі розумні перестороги, вилетіли на "відпочинок" до Єгипту, повинні відшкодувати державі затрати за дочасне транспортування додому. Як і туристичні оператори. Чи не так?


Ніяк не можу збагнути здорового глузду в коловороті цих дивних подій. Бурхливі криваві розбори в Єгипті, який останнім часом став буцімто медом намащений для багатьох наших "бідних" людей, не злякали тих, хто планує собі сонячні ванни якраз посередині зими. 

Іще днів два-три тому на телеканалах України демонстрували, як із Борисполя вилітають наші усміхнені мажори, їхні друзі та інші "адреналінники" на відпочинок до Близького Сходу.

Куди летите? У пекло розбурханих, кипучих пристрастей непередбачуваного мусульманського світу? Хіба ж не зрозуміло, що таке може обернутися навіть більшим жахом, ніж страхання зустрічами з океанськими акулами!?

"А нам не страшно", - заявляли одні.

"Революції відбуваються у містах, а я лечу покупатися в морі та на верблюдах покататися", - шкіриться в об’єктив "крутий" молодик. 

"У разі чого, нас же, думаю, вивезуть", - розмірковує геть заплила салом баришня.

У тому ж то й уся причина, що цей відчайдушний "променаж" багатьма так і замислювався – за державний кошт. Мовляв, злітаємо скупнемося, на сонечку поніжимось, а коли припече, то зашлють літаки і доставлять додому. 

І ось учора ввечері стало відомо, що уряд України виділив 10 мільйонів гривень на операцію з порятунку громадян, які опинилися в Єгипті. В аеропорту "відпочиваючих" будуть зустрічати психіатри.

Так і хочеться додати – із запасними памперсами…

Я ще розумію, коли цей гармидер із викиданням державних коштів на авіаційний слід у небі улаштований заради людей, котрі виїхали до Єгипту перед 26 січня, коли, власне, ніщо не передбачало про можливість революційного торнадо над Африкою. 

А ось ті, котрі самі, що називається, свідомо полізли у пекло вже нинішнього тижня, зухвало ігноруючи всі розумні застереження, ті, переконаний, повинні відповідати за ці затрати держави із власної кишені. Як і туристичні оператори, котрі в погоні за своїми надприбутками змусили уряд держави йти на значну витрату коштів.

Єгипетомать! 

Чи не так?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.