Загнала влада опозицію на слизьке...

10 лютого 2014, 16:52
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
1367

Немає толку в опозиційному полку...

Політичні бездарі вже чубляться. Їх, як помішаних, причинних на владі, знову примітивно розвели на кавовій гущі, спершу запропонувавши буцімто керівні портфелі. Ну, звичайно ж, клюнули, повелися, бо тільки на це й повернуті їхні мізки: почали метушитися, і кожен під себе будувати повітряні замки, навіть набирати команди за все тим же принципом особистої відданості (яка ж ганьба, життя нічому не навчило!) За тим придуркувато втягнулися в провокаційний процес перелицювання Конституції, спроможний затягнутися до нових осінніх морозів.  І вже з табору опозиції чутно гризню і лайки, немовби в затрапезній псарні – «Батьківщина» на чому світ стоїть громить проект Основного закону УДАРУ. Ті відповідають ще більшим лементом. Уже навіть за стіл перемовин сісти не можуть, повна антипатія. Отже, вітайте владу з перемогою - успішно пересварили колег-опозиціонерів! Але й коли фракції все таки дійдуть до спільного знаменника, в регіоналів готова відповідь: відсилайте проект до Веніціанської комісії. А це означає, що результат стане відомим за... пів року.

А ви, майданівці, стійте! Несіть вахту… Відбивайте  атаки тітушок і бандитів. Навіть тоді, коли вже дехто мовбито з нардепів навіть відверто почав домовлятися про здачу їхніх інтересів владі…

Іншими словами, так звані лідери парламентської опозиції хочуть лише змінити таблички на кабінетах, а люди з Майдану - геть перезавантажити всю владу. Ось корінна різниця стремлінь. 

Почитаєш, що пишуть ці «фахівці» від юриспруденції, які, до речі, вже провалили два прийнятих за їхніми лекалами закони парламентом і котрі виявилося неможливо застосувати на практиці, мороз зашпорить кров. Цього разу вони вирішили переробити Конституцію під лояльність, приміром,  до персони В. Кличка. Роблять, наприклад, поправку в графі вимог щодо необхідності проживання десяти років в Україні перед балотуванням громадянина в президенти країни на поблажливу вимогу – «перебувати в громадянстві».

Себто, нехай мешкає людина де хоче, пасе, наприклад, оленів у Сибіру, розводить морських левів у Каліфорнії, а приїхала до України, подала український паспорт до ЦВК – реєструйте її кандидатом у президенти.

Хіба це секрет, що нинішні революційні події результат узурпації влади в одних нечесних руках?! Але в своєму проекті Конституції  УДАР не звужує права глави держави на шляху до авторитаризму і тиранії, а навпаки іще більше розширює їх. Навіть після того, як їхньому лідеру панові В. Кличку В. Янукович не побоявся буцімто навіть погрожувати тюрмою.   Хочете переконатися наяву в цій фатальній ідеї – читайте тут.

Як на мене - шизофренія в дії!

Якби перебудову в Україні здійснювати в ідеалі, то оскільки В. Янукович загнав країну в штопор, вивів на стежку близьку до громадянської війни, його варто було б надалі взагалі  позбавити права балотуватися в президенти країни. І тих пріснопам’ятних 235-ох народних депутатів, котрі начебто проголосували за драконівські, екзотичної радянської епохи закони від 16 січня ц.р. належало б також позбавити виборного цензу довічно. Цей би жорстокосердий статус необхідно було б застосувати і щодо вождів та активістів опозиції, позаяк не виправдали, і будьте певні, ніколи не виправдають найменших надій виборців, провалили всі сподівання народу. Нехай йдуть у бізнес, там потрібні їхні природні задатки - брехати, обманювати, підставляти один одного, тушкуватися.

Щоправда, виникає запитання: а хто ж проведе таку могутню очищувальну люстрацію?

Тому вважаю, що  на сьогодні, повернення до Конституції 2004 року - єдино прийнятний компроміс, позаяк вона встановлює випробуваний у нашій державі баланс між гілками влади. Цим, напевне, потрібно займатися, а не намагатися одібрати славу в Пилипа Орлика...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.