Висновок виборів: у нинішній Україні немає легітимного шляху зміни влади

01 листопада 2012, 11:04
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
2342

Проаналізуймо ситацію разом...

Який найперший висновок можна зробити після останніх парламентських виборів в Україні?

Жахливий. У державі нині практично не існує легітимного шляху зміни влади. Який, до речі, начебто гарантований Основним законом.

Його украли в народу. Він заблокований комуно-рашо-донецьким директоратом, підмінений гидотною, бандитською підтасовкою результатів волевиявлення громадян. Він замінений масовими фальсифікаціями на багатьох і багатьох виборчих округах. Якщо навіть не на всіх без винятку.

Таким чином, НАЯВУ ЗЛОЧИННА НЕЗМІННІСТЬ ВЛАДИ.

Як стверджує з фактами в руках юрист, координатор руху «Спільна справа» Олександр Данилюк, рівень протиправної, кримінальної підробки документації на виборах 28 жовтня ц.р. був не меншим, як восени і взимку 2004 року. А на 35 виборчих округах ними зареєстровано масову фальсифікацію волевиявлення громадян.

Про це читайте тут - http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/acba/a82553

Те, що відбувається з вечора неділі на ряді виборчих округів Києва і деяких регіонів, коли провладних кандидатів у народні депутати і їх людей, доволі часто братків із злодійською зовнішністю буквально ловили і ловлять за руки при фальсифікації, пошкоджені протоколів і виборчих бюлетенів, позаяк чесне голосування громадян перешкоджає їм захопити папаху нардепа, була характерною особливістю для більшості виборчих округів країни. Насамперед, сходу і півдня держави.

Просто в Києві мешкають більш свідомі і організовані люди. Можливо, менш політично ангажовані, менш залежні від влади. Більш вільні в своїх діях і вчинках. Вони й організували цей спротив владі. Результатами свого волевиявлення, коли значна більшість голосів віддана за представників опозиційних сил – кандидатів від «Батьківщини», «Свободи», УДАРУ.

До речі, на це, орагнізований спротив владі, вказує і те, що саме кияни цього разу показали одну з своїх найвищих явок на виборчі дільниці. Себто, вони йшли до виборчих урн для того, щоб завадити владі по-бандитськи вкрасти, використати на свій злочинний розсуд їхні голоси.

А ось у бідного, знедоленого люду півдня та сходу якраз не було іншого способу боротися проти злочинного режиму, як протестувати, що називається ногами. Погляньте, будь ласка, на сайті ЦВК, яким низьким виявився процент явки виборців в цих регіонах. Приміром, виборчий округ №7, котрий розташований у Ялті. Кількість виборців, внесених до списку, – 146748, проголосували – 64584. ВО №29, м. Дніпропетровськ, відповідно – 145619, 68050, ВО №28, та ж таки Дніпропетровщина, – 147723, 69001. ВО №51,  Горлівка Донецької області, – 147119, 71908.

І подібних прикладів безліч.

Вибори за пропорційною системою показали, що якби за цим конституційним порядком обирався весь парламент України, влада, не зважаючи на свої фантомні фальсифікації, відпрацьовані вже, либонь, до автоматизму, все одно потерпіла б повне фіаско. Як це видно зараз при підрахунку 99,43 голосів для вибрів половини складу Верховної Ради нової каденції.

Як бачимо, провладні фракції ПР та КПУ набирають у сумі 30,06 +13,19 = 43,25 відсотка. А от опозиційні сили мають: «Батьківщина» 25,49 + УДАР 13,93 + «Свобода» 10,43 = 49,95%.  

Але передвиборний штаб Партії регіонів, до якого входять і російські, і американські політтехнологи зуміли вчасно прорахувати можливий крах влади на виборах. Тому було розроблено рятівний законопроект про зміни виборчої системи в України, переходу з пропорційної системи виборів на змішану. Коли половина Верховної Ради обирається не за партійними списками, як подібне було раніше, а на мажоритарних округах.

Донецькі правителі добре розуміли, що при ситуації, коли в Україні понад 80 відсотків населення знаходиться на межі бідності, а 16 практично недоїдає, підкупити бидло їхнім товстосумам не складе особливих труднощів.

Як не парадоксально, Партії регіонів просто таки «братерську», неоціниму допомогу в проштовхуванні цього закону в парламенті надала якраз фракція БЮТ-«Батьківщина», яка в ролі барана провокатора теж підтримала змішану систему виборів.

Що це – бездумність, не вміння аналізувати, чи банальна зрада інтересам своєї показної опозиційності – розбиратися фахівцям і політикам.

Я ж лишень на закінчення додам, що коли 17 грудня ц.р. почне працювати новий парламент України і буде створено ряд парламентських комісій із перевірки можливої фальсифікації результатів виборів 2012, як це пообіцяли вчинити нові опозиціонери з мандатами нардепів, мені є теж що додати до цієї скандальної справі. Я переконаний, що величезною «дірою», через яку на млин влади просипалися сотні і сотні тисяч підроблених бюлетенів є… медичні заклади.

Але про деталі дещо згодом…

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.