Іще один зубний біль - молодіжна збірна з футболу

15 червня 2011, 22:51
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
4455

Вийшли "нарциси" попишатися…


Мабуть, не так би нині було кисло, кепсько, навіть образливо, якби вони, молоді і пихаті не трубили в усіх без винятку ЗМІ, що закидають усі збірні голами, і готові стати чемпіонами в розіграшу фіналу Євро-2011. Мовляв, такі вже всі у нинішній команді високі майстри підібралися – нікому в світі не похилити їх. Ну, один в одного – що Марадона, Гулліт, а Кноплянка з Ярмоленко навіть тягнуть до рівня Пеле. Дарма, що грають у віковій групі 21 рік.

Інтерв’ю за інтерв’ю. До бридкого, аж тягучого солодкі нестримні обіцянки. Ніяк не могли напишатися собою ще до бою. Справжні нетоптані нарциси! Самовпевнені, зарозумілі, пихаті. 

А вийшли на поле - куди те все поділося. Вже у першому ж матчі проти молодіжної команди Чехії показали свій "високий вишкіл" – буквально козирними півнями неквапно бродили, розкатували м’яч немовби на тренуванні. Зовсім не зіркова команда, зібрана у Празі, легко і впевнено забила два м’ячі, (третього вибив замало не з лінії воріт захисник), і помахала ручкою задавакам із берегів Дніпра.

Хіба ж не зрозуміло, що на зеленому газоні для перемоги потрібно, як мінімум, колективно володіти м’ячем, при чому на швидкості, а не ходити пішки. Мати спортивний азарт і гостре бажання перемогти. А вже потім все інше - грамотно оборонятися, мати певну наступальну стратегію, володіти технікою прийому, відбору м’яча, вести і підтримувати атаки. 

А тут таке, що ні запалу, ні енергії. Тому про яку вже колективну тактику можна говорити. Показували, що в кого вийде. А головне, що вся команда гра в основному чомусь велася поперек поля, без цілеспрямованого устремління вперед. А єдиний форвард команди Роман Зозуля із київського "Динамо", либонь, "золотий" випускник ганебної школи А. Мілевського – що прийме м’яч – картинно впаде. Ще й ногами вкриється. Мовляв, перешкоджають, не дають грати. І так раз по раз. Не витримав суддя такої "техніки" – показав жовту кратку…

Думаю, що вся Європа сміялася з цього цирку…

Поразку Чехії в українській команді назвали "прикрою випадковістю". Були повідомлення, що гравці, мовляв, самі не розуміють як подібне могло статися. Начебто вони повинні були вигравати, а тут…

Наступна у підгрупі, вчорашня гра з молодіжною збірною Англії повинна була показати, що насправді можуть ті, хто ще нічого не досягши вже вирішив скупатися в славі. Бо після недавнього розгрому основного складу збірної України французами в Донецьку (4:1), пішли розмови про те, що кістяк для майбутньої національної команди для виступів на Євро-2012 будуть формувати тут – в молодіжному складі U-21. Це, схоже, й додало всім пихи. 

На диво, поразка чехам у команді Павла Яковенка (саме він тут є головним тренером) не викликала особливої тривоги. Журналісти донесли: в збірній усе спокійно. Ніхто не панікує, особливо не переживає. Готують бій англійцям, у яких потрібно лише вигравати для виходу збірної України зі своєї підгрупи.

Усе вчора пізно вночі завершилося нулями на табло. Але вони аж ніяк не відображали ігрової ситуації, яка складалася на зеленому газоні в далекій Данії. Британці, яких за коментарями солодкоязиких українських фахівців, наші молоді футболісти, як і чехів, мали начебто успішно проходити в турнірі, упустили не одну нагоду повести в рахунку. Більше того, могли навіть ганебно розгромити українських "нарцисів".

Тому, що були настирливими, цілеспрямованими на атаку. На перемогу. На відміну від жовто-блакитних спортсменів Павла Яковенка.  

Англійцям просто не везло. Значить нашим заздрісно фортунило.

Щоправда, я ніяк не можу зрозуміти цієї дивної методи, коли за чотири (!) тайми гри збірної команди біля воріт противників не було створено жодної загрозливої ситуації, не реалізовано жодного небезпечного удару по воротах. Окрім, одного забитого гола. Який просто, як на мене,  підвернувся...

Це ж треба так уміти грати!? І хіба за таких обставин можна сподіватися на перемогу?

Це все одно, що двічі сходити на полювання. Без рушниці. І потім облизуватися на смаженого зайця…

Як на мене, то це ще одне ганьба України – молодіжна збірна України з футболу. Яку тривалий час буквально захвалювали… Без усяких на те заслуг.

Дивує ще одна похідна, так би сказати, коло футбольна проблема, яка створюється на очах мільйонів українців.

Як відомо, дешеве й противне гендлярство, погоня за наживою призвели до того, що матчі молодіжної збірної України транслює лише один телеканал – ICTV. 

Він є одним із електронних ЗМІ, котре транслює свої передачі через супутник, бо немає повного покриття території України. Відтак, його сигнал можуть отримувати сотні тисяч сімей, які користуються супутниковими антенами. Але баришництво, помішане на дармових грошах, із метою збільшити прибутки через кабельні мережі, на період трансляції матчів із Данії намертво вимикає канал. Аби люди безкоштовно не могли побачити улюбленої гри, переглянути виступ збірної команди. Мовляв, купляйте сигнал у кабельників. Які потім діляться своїми прибутками з власниками телеканалу.

Але як же ж бути сотням і сотням тисяч мешканцям осель, які знаходяться в сільській місцевості, де кабельної мережі, напевне, ніколи не буде? Їх безпардонного намертво відрізали від перегляду футболу.

Словом, бідного селянина і тут ущемляють. Не дають змоги з серцем матюкнутися на безсистемну, непривабну гру команди, яка все таки свого часу прорвалася до фінальної стадії розіграшу Євро-2011.




Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.